Гимназисти от Езиковата обраха наградите в конкуренция с 18 отбора

гимназисти

Учениците от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград завоюваха 2 първи места на турнира по реч и дебати на Българския чуждоезиков съюз, който се проведе в Кърджали. Състезанието включваше 4 кръга и 4 дисциплини – разиграване на драматично дуо, дебат „Карл Попер“, оригинално ораторство и рецитал на поезия и проза и е изцяло на английски. В отборното класиране благоевградският тим, съставен от 19 гимназисти, спечели  2 място. Категорията „Дуо” представлява показване на актьорски умения, като правилата са да не се гледат и докосват. В категориите „Проза” и „Поезия” гимназистите показваха своите рецитаторски умения. При „Ораторството” учениците защитават предварително избрана тема. При отборните дебати на място разбираш каква тема ще защитава отборът ти, като самият дебат продължава 1 час. Възпитаниците на благоевградската Езикова гимназия спечелиха редица индивидуални награди: Виктор Стоилов /9-и клас/ – 1-во място за рецитал на проза и полуфинал на рецитал на поезия; Михаела Кафеджийска и Алия Молова /8-ми клас/ – 1-во място дуети; Магдалена Танчева и Виктория Борисова /8-ми клас/ – 3-то място дуети; Йоана Маноилова /9-и клас/ – 3-то място за оригинално ораторство; Цветелина Петрунова /10-и клас/ – 4-то място за рецитал на поезия; Ралица Георгиева /10-и клас/ – 3 място за рецитал на поезия; Нанси Дашева и Каролина Костадинова /10-и клас/ – полуфинал за дуети; и Росана Петкова, Георги Георгиев, Стефан Чобанов – полуфинал за дебат „Карл Попер“.

„В състезанието се включиха 18 отбора от цялата страна. Конкуренцията беше много голяма, защото всички бяха на много високо ниво. Най-големи съперници ни бяха Втора английска гимназия и Американският колеж, но ги победихме“, въодушевено разказаха благоевградските гимназистки Михаела и Алия.

„Искаме да благодарим на нашата учителка Атина Лао, която отдели много от своето време, за да ни подготви и да ни обърне внимание, не всеки ще го направи. Аз се бях подготвил с реч на известен психолог и треньор от NBA и с нея спечелих”, поясни Виктор.

„Моята реч беше свързана с това, че училището не може да те научи на всичко. Гледах да не се фокусирам върху конкуренцията и се справих”, разкри Йоана.

„Винаги казвам на учениците си, дори и да са срамежливи, че ако имат интерес, винаги ще работя с тях”, категорична бе Атина Лао.

Отборът на Езиковата ще участва и в следващия национален турнир по реч и дебати, който ще се проведе в Американския университет в Благоевград на 25 и 26 април.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене