Подозират Пуйката за въоръжения обира на ПИБ

обир ПИБ

Пернишкият бандит Валентин Кирилов-Пуйката стои зад дръзкия грабеж на клона на Първа инвестиционна банка в столичния квартал „Хаджи Димитър“.  Това, според „Телеграф“ е една от версиите, по които работят столичните криминалисти. Те продължават разследването и на аудито, което снощи бе подпалено недалеч от мястото на обира. Разследващите предполагат, че обирът е извършила бандата на Пуйката, защото именно той умеел да борави толкова дръзко с автомат. За последното Пуйката бе задържан за обира на трезор в Кърджали, но в края на м.г. съдът го пуснал под домашен арест. Неотдавна мярката му била променена в парична гаранция.

За да се отърве от пандиза Пуйката се ожалил, че страда от три болести – двустрнна дископатия, възпаление на бъбреците и високо кръвно. Не се изключва вероятността той да е действал с друг негов авер Славчо Магеров-Магера, също уличен за грабежа в Кърджали.

Засега единствената следа от бандата е тъмно ауди, намерено снощи в столичния квартал Хаджи Димитър след опит да бъде опожарено. Криминалистите веднага започнаха за го обследват, но до сутринта не са оповестени конкретни резултати. / БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене