ПЕТЪР ЯНЕВ ОТ БСП: Основната слабост на нашите опоненти е липсата на реална оценка затова какво са направили

Защо решихте да се кандидатирате отново за общински съветник?

Бях общински съветник в предния мандат и смятам, че свършихме много работа с моите колеги. Работихме в консенсус, в разбирателство, не сме имали сериозни разногласия особено по важни решения, касаещи общината. Затова и резултата от нашата работа смятам, че се вижда от всички. Градът ни е различен и това го оценяват както моите съграждани. Дори и нашите опоненти от ГЕРБ признават направеното – в лицето на техния лидер Бойко Борисов. Той призна в предаването на Кеворкян, че кмета на Гоце Делчев Владимир Москов е свестен човек, с него се работи лесно и е пример за кмет, независимо, че е от друга партия.Основната причина, заради която се кандидатирам за нов мандат е, че натрупах опит от миналия и смятам, че през следващите четири години ще бъда още по-полезен със своите опит и умения за да направим още по-хубави неща в общината, да подобрим живота на нашите съграждани в града и селата.

Общинският съвет е в основата на управлението на всяка община и през него минават и се разискват всички проекти, които се реализират или предстои да се реализират. Така, че без решение и одобрение на Общинския съвет няма как да дойдат пари от където и да е  – особено от европейски проекти. Затова да не се хвали много г-н Андонов, че благодарение на неговата протекция и добра воля, или пък заради заслугите на президента Росен Плевнелиев, също наш съгражданин. Независимо от това какво си приписват като заслуги, те не направиха нищо за своите съграждани в Гоце Делчев.

 

Защо избрахте листата на БСП?

Винаги съм бил социалист по убеждение. Подкрепям вече шести мандат Владимир Москов и неговия екип. Смятам, че една от неговите силни страни е, че той умее да работи в екип и затова резултатите за общината ни са толкова положителни. БСП е партията, която е ориентирана винаги към проблемите на хората, към техните нужди. Тя е най-социалната партия, не случайно и на територията на Гоце Делчев се реализираха най-много на брой социални проекти в цялата страна. Аз оценявам това и то е сред моите лични приоритети, затова съм част от листата на БСП и се надявам, че нашите съграждани оценяват направеното през последните години и ще ни подкрепят отново.

Каква е оценката ви за направеното в община Гоце Делчев през последния мандат?

Направеното е толкова много, че ми е трудно да го обобщя. Най-общо – градът се преобрази изключително много. Всички виждат асфалтираните улици, цели квартали са обновени, имаме прекрасен парк, а сега и още един – Панорамата. Училищата са също обновени и мога да кажа, че съжалявам, че в момента не съм ученик. Затова ми звучи много странно констатацията, че образованието в общината ни не е на европейско ниво. Напротив – твърде малко общини в страната могат да се похвалят с такава база. Това бе и оценката на ректора на Американския университет, който преди време посети Гоце Делчев. Такава оценка са дали и много други хора. Като представител на дребния бизнес, мога да кажа, че и в тази посока оценката ми е положителна. В лицето на община Гоце Делчев нашите малки фирми намериха един добър и коректен партньор. Заради многото проекти, които се реализират в последните години, нашите фирми останаха живи и работоспособни. Провокиран съм от опонентите ни, че в общината имало задкулисие… Чудя се къде точно го видяха и под каква форма. Както казах вече, в Общинския съвет решенията се вземат с консенсус от всички съветници – независимо от политическата им принадлежност. Заседанията са отворени и озвучени – излъчват се на живо и всеки, който иска може да слуша дебатите. Факт е също, че няма друг кмет, който да приема граждани всеки ден. Бяха организирани десетки граждански форуми и публични обсъждания по важни въпроси. Съвсем друг е въпросът дали някой идва на тях – проблемът не е в липсата на прозрачност, а в липсата на интерес и гражданска активност.

Кои са основните слабости на вашите опоненти от другите партии, заради които хората не трябва да ги подкрепят?

Основната слабост, която виждам в нашите опоненти, е липсата на реална оценка затова какво са направили и какво не са направили за своите съграждани в община Гоце Делчев. Приписват си чужди заслуги и това говори за липса на характер и мъжество. Много е лесно да гледаш отстрани, да критикуваш, да не правиш нищо и накрая, като настане предизборно време да кажеш: „Това стана заради ГЕРБ, парите ги осигурихме ние“ и така нататък. Но аз не знам в Общински съвет Гоце Делчев да има съветник на име Георги Андонов, който да е инициирал поне един местен проект. Знам, че имаше народен представител Георги Андонов, който в последните години пречеше за осъществяването и бавеше умишлено редица общински проекти. Да припомним за спрения проект за Градския парк преди 4 години? Този проект закъсня с реализирането си 2 години заради г-н Андонов, а днес е едно от нещата които развява като свой успех.Избори и доверие не се печелят с интриги и заблуди. Последната, която сътворихте е само преди дни с футболния клуб, който общината издържа от години и се бори всячески за оцеляването му. Къде бяхте вие като народен представител през всички тези години, още повече, че дори бяхте в Управителния съвет?

Друга слабост на нашите опоненти от ГЕРБ е политическия реваншизъм и уволненията, които извършват поголовно и с благословията на Георги Андонов. Аз съм пряк потърпевш от такова уволнение. Редица са случаите в които те пренебрегват професионализма и опита на доказани специалисти, само за да сложат на тяхно място свои хора – послушни и партийно предани. Като обобщение мога да кажа, че като човек, който нищо не е направил за своя град, няма как да претендира да го управлява. На тяхното мото „Време е да спрем да си губим времето“, мога да кажа, че ако вие г-н Андонов досега сте си губил времето, ние не сме го губили и направихме достатъчно през това време. Дори вие самият признахте, че нямате никакви заслуги и не сте направили нищо за града по време на откриване на вашата кампания. Призовахте да не се гласува за вас, но отново дадохте голи обещания, че ще направите това и онова, ако ви изберат. Ние с обещания не работим, важни са действията. Затова смело пред обществото можем да претендираме за шести мандат. Разумният и правилен избор е Владимир Москов – успешният кмет! Гласувайте за него с номер 9 в бюлетината. Подкрепете и листата ни с кандидати за общински съветници също с номер 9. Ние знаем и можем, и сме го доказали. След 25 октомври, нека всички отново заедно да работим да благоденствието на нашия град!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене