Идеи към бъдещия кмет на Гоце Делчев

Настана поредната предизборна кампания за местна власт. Досегашният кмет Владимир Москов специално призова избирателите да дават идеи за реализация в бъдещото управление. Другите двама кандидати – Георги Андонов и Илия Шербетов също са отворени за мнения на граждани.
Искам да актуализирам две мои отдавнашни идеи – предложения, които в годините бяха виждани и подминавани. Отправям ги и към тримата кандидати за кмет на общината.
Първата е чисто морална. Става въпрос за доайена на неврокопската журналистика – Георги Гавалюгов. През декември ще се навършат 6 години от неговата кончина. Гавалюгов освен медиен доайен е един изключителен местен творец – автор на много песни на прочутия в цялата страна и в чужбина Неврокопски ансамбъл. Преживе големият местен творец успя да види само една своя стихосбирка, която бе издадена от покойния софийски меценат, журналист, издател и бизнесмен Тодор Минев. Едва след смъртта на бай Георги, акто си му викахме колегите, общината издаде втората му стихосбирка.
Георги Гавалюгов е емблема. Той бе и един от видните актьори в съществуващия до преди 26 години самодеен театър на Гоце Делчев.
От 3 годии съм издигнал идея името на Георги Гавалюгов трябва да бъде кръстена някоя нова улица в Гоце Делчев. А нови улици – бол, никнат като гъби, за щастие, благодарение на разширяващото се строителство в града.
Втората ми идея предложение не е морално,а практическо, но отново е свързано с културата. Гоце Делчев има почти всичко. Няма единствено Летен театър. А той е необходим като атракция, която ще може да вкара вътре зрители за най-различни летни мероприятия и да възпитава младежта в култура.
Ще дам идея за място на такъв Летен театър. Жалко, че авторите на проекта, по който вече се изгради парк „Панорама“ не са се сетили да включат такава идея. Там е пълно с беседки, „мини“ амфитеатър, спортни обекти, каквито има навсякъде, но… със спортни обекти в града е пълно.
Закритата ни спортна зала е пред пускане. Това е супер постижение за града. Тя ще приюти много спортове, между които и волейбола. Тогава се обезсмисля откритото волейболно игрище зад парка „Панорамата“. То всъщност от години е неизползваемо. Ето терена, на който трябва да се изгради Летен театър. Предимство е и, че пътят от улица „Стара планина“ до там по проекта за завършения парк е рехабилитиран. Предимство на терена за театър е, че е изолиран от града и децибелите на звука няма да притесняват жителите на Гоце Делчев.
При добро желание който и да стане кмет на община Гоце Делчев, може да възложи на екипа си, който се занимава и изготвяне на проекти с европейско финансиране, да направи един за Летен театър.
www.konstantinpashkulev.blogspot.bg/

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене