„Нелегални имигранти или бежанци: какво предстои?”

Семинарът, с интригуващото наименование “Нелегални имигранти или бежанци: какво предстои?“, беше организиран от Клуба на младия политолог, към катедра „Философски и политически науки“

Студентите от специалност „Политология“ дебатираха по най-актуалния въпрос на днешната политика. Разработиха се сценарии с цел разрешаване на проблема. Беше представена и актуална информация за ситуацията в Македония и ролята на Гърция, Турция, Ислямска държава, Сирийската война, Русия, ЕС в кризата. Накрая студентите се обединиха около идеята, че първостепенен приоритет на държавата в бежанската криза трябва да е сигурността на собствените й граждани. Специалност „Политология“ в ЮЗУ е единствената в България, която има в програмата си курс „Имиграционни политики“, с което Югозападният университет изпревари събитията, които доминират и вълнуват света.

Това беше първото мероприятие на новото ръководство на Клуба на младия политолог.  Екипът се състои от Надежда Топурска, председател на Клуба, двама зам.-председатели – Семрана Камберова, Борислав Бориславов, както и Весела Георгиева, която изпълнява ролята на секретар.  Срещите на Клуба ще бъдат ежемесечни. Следващата тема, по която ще дискутират членовете на клуба ще бъде: „Резултатите от местни избори 2015“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене