Политинтриги: Кой залага предизборна бомба за ГЕРБ Кресна, защо съветник №13 напусна и фатално ли ще е това за местната структура на партията?

Валентин Стоичков по времето на Атака

Истински предизборен скандал разтресе структурата на ГЕРБ в Кресна. Ябълката на раздора се оказа щурма на бившите атакисти, чиито представители се включиха на предните места в герберската листа. В знак на протест за това, че атакистите превземат листата, част от ръководството на ГЕРБ, сред които Василка Драчева, Венци Донев, Ивайло Гюрев и други, приближени до структурата на партията се отцепиха и се вляха в Реформаторския блок, който издигна Драчева за кандидат-кмет.

Изненадващо в последния момент, след като бе регистрирана листата на ПП ГЕРБ в ОИК Кресна, един от основните двигатели на предизборния щаб на ГЕРБ и отявлен стратег Валентин Стоичков се оттегли. Той внесе заявление за заличаване в ОИК. Мотивите са му неясни, но са сигурно доказателство за ежбите и конфликтите в ГЕРБ – Кресна.

Въпросът е, за кого е започнал да работи Стоичков, не е с групата отцепници в Реформаторския блок, видимо е с ГЕРБ, но в Кресна се говори, че след като напуснал листата е имал среща с кандидата за кмет от БСП Николай Георгиев. Дали срещата е била просто дружеска, или е свързана с изборите, предстои да видим. БСП кандидатът Н. Георгиев от своя страна бдително наблюдава процесите в ГЕРБ и се възползва от всяка тяхна грешна стъпка, като води неуморна битка, за приобщаване на гербери към червената партия, за да постигне целта си – кметския пост в града.

Припомняме, че напусналият листата Стоичков вече смени няколко партии в Кресна, започна „политическата си кариера“ с „Лидер“, после премина в „Атака“ и се вля в редиците на ГЕРБ. Дали бившият кмет в периода 2004-2007 г. ще се пребоядиса или просто срещата му с БСП лидера Николай Георгиев е била дружеска, предстои да видим. ГЕРБ в Кресна издигна кандидатурата за кмет на едно младо момче, родено в града, но което от години живее във Варна и София.

Регистрира се в Кресна точно 6 месеца преди изборите. Цъка ли предизборна бомба за ГЕРБ в Кресна, има ли предателство от силните му хора и няма ли тези неразбории да им изиграят лоша шега в изборите. Ще се възползва ли и другият кандидат за кмет, кметът Илиян Кръстев от мистериозните ходове на важни фигури от редиците на ГЕРБ в града. Както бе тихо и скучно в Кресна май ще се окаже интересна битка за кметския престол.

П. Петров

Кандидатът на БСП Николай Георгиев осторожно следи гафовете на политическите си опоненти

Василка Драчева поведе групата на отцепниците от ГЕРБ
www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене