Петричките адвокати раздвоени за участието си в среща дискусия за 100-годишнината на благоевградската адвокатура

Петричките адвокати са рaзделени наполовина за участието си в срещата–дискусия по случай сто годишнината на Благоевградската адвокатска колегия, която ги приканва за участие на тема „Ролята на адвокатурата за справедливостта на процеса”. Тя ще се състои на 09. октомври от 10 часа, пише в официалната покана до петричките адвокати от ръководството на адвокатската колегия в Благоевград.

Един от бунарите в гилдията, който е против участието в срещата адв. Красимир Ташев коментира по този повод :”Няма да участвам в тази среща –дискусия. Защото отдавна не съм член на тази колегия. ”Съпругът на председателката на ОИК – Петрич, адв. Антония Янчева поясни, че не вярва на взетите решения от страна на колегите си. ”Всички знаем, как се избра ръководството на тази колегия и какви решения се вземат”, призна адвокат Кр. Ташев.

За разлика от него, колежката му, адв. Гергана Коларова пък изрази становището, че е полезно от такава организирана среща–дискусия. ”Темата ми харесва. Защо да не отида, ще е полезно да науча нещо ново.”, изтъкна в аванс намерението си да присъства на дискусията, една от топ адвокатките на Петрич и дъщеря на някогашният кмет на южният град Андон Чопаков.

Венци Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене