Е. Велев-Кокала се заигра с ОФК „Пирин“, резервните варианти директорът на ДЮШ В. Петров или тандемът Д. Митов-Ст. Гошев

Бившият наставник на „Левски“ Емил Велев-Кокала се заигра с ОФК „Пирин“ след провала на по-предпочитаната опция Димитър Васев. Атрактивният специалист, извел сините до последната им шампионска титла преди 6 г., попълни многобройната армия от безработни треньори у нас в началото на пролетта, когато напусна изпадащия от елита тогава „Хасково“. Фенове алармираха вчера, че са забелязали Велев в Благоевград, което разтълкуваха като ясен знак за стартиране на разговорите между него и кмета Атанас Камбитов за овакантения от Неделчо Матушев треньорски пост.

2-3Кокала обаче отрече по телефона да е напускал дома си в столицата през вчерашния ден. Кокала „подаде документи“ да оглави орлетата в понеделник. Разбирам от медиите, че ми спрягат името за Благоевград. „Пирин“ е добър отбор, има добри футболисти и стройна организация и може би не заслужава да е на това място, на което е в класирането /б.а. последен с 3 т., без победа в Х кръга и голова разлика 2:13/. Няма лошо да се спряга моето име. Имам желание да работя, но не на всяка цена.

3

Познавам нещата отвътре в българския футбол, видял съм всичко и нищо не ми е чуждо. Чакам си момента. След като Матушев си подаде оставката, смятам, че и футболистите трябва да си направят една равносметка как играят и какво правят, щом „Пирин“ няма победа, коментира Е. Велев 24 ч. преди да се заговори, че е седнал на масата на преговорите с благоевградския градоначалник.

Уволненият Н. Матушев и помощникът му Атанас Кръстев шокираха постоянното присъствие на стадион „Христо Ботев“ след краха във Варна срещу „Черно море“ с появата си час преди понеделнишката тренировка на орлетата, но страстите се успокоиха, след като се разбра, че са се върнали само да си досъберат багажа и да си вземат сбогом с досегашните си подопечни. Заниманието очаквано проведе кондиционният треньор Антон Дончев.

Два нови варианта поне за временно закърпване на положението за съботния мач със „Славия“ излязоха на дневен ред. Единият е директорът на ДЮШ Васил Петров, а другият – тандемът Добри Митов-Стефан Гошев. Задължителния „Про“ лиценз притежава и спортният директор Ивайло Андонов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене