Авторитетни личности подкрепят Андон Тотев за нов кметски мандат

4-ма почетни граждани на Сандански – проф. д-р Митко Цветков, проф. д-р Димитър Младенов, петкратният световен шампион по борба Александър Томов, европейският и световен шампион по борба Симеон Щерев, пристигнаха в курортния град, за да станат част от старта на предизборната кампания на Андон Тотев, независим кандидат за нов 4-ти мандат.
28

Председателят на Инициативния комитет Володя Стоянов обяви пред стотиците присъстващи  в залата мотивите за издигане на кандидатурата на А. Тотев за 4-ти мандат:

„Защо стигнахме до това решение? Разглеждайки палитрата на политическия живот в Сандански и загрижени за бъдещото развитие,  ние стигнахме до извода, че на този етап няма по-достойна кандидатура от тази на  Антон Тотев. Житейският път на А. Тотев през всичките тези години е бил отдаден в служба на хората, в посока развитие и утвърждаване на Сандански и общината в една модерна и развита община. Няма сфера, в която да не се усеща приносът на А.Тотев. Само в последните 12 години като кмет на община Сандански той непрекъснато работи за утвърждаване на града ни като добро място за живеене. Мога само да кажа, че обстоятелствата и фактите, които се случват в града ни, ни дават основание да мислим, че сме взели правилното решение”, заяви Стоянов.

„Развихрилата се безпрецедентна атака срещу кандидатурата на Андон Тотев още далеч преди да регистрираме новата кандидатура в ОИК е проява на страх и малодушие от страна на нашите политически опоненти. Всички говорим, че живеем в демократична и правова държава, в която всеки има право да изразява свободно волята си. В същото време някои от нашите опоненти смятат, че произходът и родното място на дадена личност не й дават основание да бъде издигната кандидатурата й за кмет. На какво основание и какви демократични ценности изповядват тези хора?

Инициативният комитет и Андон Тотев ще водим една позитивна политическа кампания, една кампания, уповаваща се на истината и фактите, една кампания, насочена към доброто у хората, към техния разум и към тяхната мисъл за доброто развитие на нашия град. Нека да има възможност да завърши проектите, които са започнати, да даде още принос за развитието на общината. Аз неведнъж съм казвал – познавам лично всички кметове на община Сандански от близо 35 години назад. И за всичките тези години смятам, че по-добър кмет от Андон Тотев в този град не е имало. Вероятно в бъдеще би могло да има. Но познавайки сегашните кандидати, смятам, че Андон Тотев е най-достойната кандидатура”, категоричен е председателят на Инициативния комитет Володя Стоянов.

„За качествата на една личност се съди и по отношението й към спорта. Това, което А. Тотев прави за децата ни, за това да са по спортните площадки, е доказателство, че мисли за здравето на децата ни – заяви помощник-директорът  в гимназия „Яне Сандански” Николай Бойчев. – Фактът, че тук са светилата в спорта – олимпийски шампион и световен и европейски шампион по борба Александър Томов и Симеон Щерев, е голямо признание за него. Това говори, че силно го подкрепят”, допълни Бойчев.

Бизнесменът и ротарианец Румен Сотиров каза, че не разбира от спорт и политика, но когато е имал работа с администрацията на общината, не е срещал трудности и изкуствени пречки в сравнение с други общини. И предложи в следващия период А. Тотев да се заеме още по-ефикасно с организация на движението и паркирането по улиците и тротоарите. „Тук сме, за да кажем на нашите съграждани, че заставаме зад кандидатурата на Андон Тотев”, заяви Р. Сотиров.

„От 20 години Андон Тотев е домакин на най-мащабния форум по урология в страната, като 12 от тях е градоначалник и останалите – като генерален директор на „Интерхотел Сандански”. През месец юни се проведе юбилейното ни издание на симпозума по урология. Тогава д-р Франц Дебран се прекръсти и се помоли отново да се върне в това райско кътче Сандански и докосна земята – заяви проф. М. Цветков и допълни: Така и аз, и колегата ми почетен гражданин проф. д-р Димитър Младенов се чувстваме, когато сме в Сандански. Убеден съм, че Андон Тотев ще продължи започнатите  проекти  за подобряване качеството на живот на всички жители в община Сандански”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене