След скандалните разкрития на дупнишки свещеници Патриарх Неофит наказа отец Благой, лиши го от правото да управлява настоятелството на църквата „Света Богородица“

photo_verybig_1051620

Архиерей­ският намес­тник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски и отец Благой, който разкри скан­дални подробности около свещениците в Дупница, са давали обяснения на епа­рхийски съвет в столицата. Двамата свещеници са отго­варяли пред синодалните старци за обвиненията, кои­то изсипаха един срещу друг отец Благой и отец Ивайло. Патриарх Неофит е решил да накаже отец Благой, като го лиши от правото да се върне като председател на църков­ното настоятелство на цър­квата „Света Богородица“ в Дупница.

Както „Струма“ писа, на 1 май 2013 година отец Благой е бил временно отстранен от председателския пост на чер­ковното настоятелство зара­ди здравословни проблеми и мястото му заема отец Илия Дичев, който след решение­то на патриарха ще продъл­жи да изпълнява длъжност. Отец Благой, който е бил ар­хиерейски наместник на Дупнишка духовна околия преди отец Георги Паликарски, ще дава дежурства в черквата „Свети Георги“, намираща се в центъра на Дупница.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене