Футболист показа, че е коректен и разтрогна без финансов иск с „Пирин“

Албанецът Ндуе Муеци напуска ОФК „Пирин“ окончателно, декларира управителят на клуба Венко Попов

Клубният началник успокои страстите около офанзивния състезател като поясни, че заплатата му е била изцяло във финансовата рамка на общинския отбор, както и на останалите чужденци противно на слуховете за бомбастични заплати. Формалното прекратяване на договора с налегнатия от голова суша играч ще стане факт след завръщането му от родината, където е заминал веднага след мача в понеделник мач с „Берое“, който изгледа от трибуните заради нарушаването на вечерния час на студентския празник 8 декември. „Разбрахме се с мениджъра му за раздяла по взаимно съгласие, без претенции на двете страни”, заяви Венко Попов.

Русолявото острие пристигна през лятото в Благоевград с реномето на голмайстор в латвийското първенство, но през 2015 г. Получи работна виза чак през септември, в повечето мачове влизаше като резерва или не се отлепваше от пейката, и въпреки че се нравеше с борбеността си, така и не записа дебютно попадение за „орлетата“, каквито бяха очакванията при трансфера му.

Орлетата потеглиха за днешната визита на „Ботев“ вчера сутринта без своя старши треньор Стефан Генов. Наставникът се прибра в родния Пловдив във вторник, след като получи бъбречна криза. В късния следобед обаче увери по телефона, че болките са попреминали и ще бъде на линия за двубоя. Групата на подопечните му остана в непроменен състав от срещата със заралии. В лазарета е само трайно контузеният Александър Башлиев, на когото засега лекарите позволяват само да върти обиколки в бавно темпо.

 

 

 

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене