Бившият губернатор Муса Палев влиза в битката за кмет на Белица като независим, в четири от селата вотът вече е решен

Бившият областен управител на Благоевград Муса Палев влиза в кметската надпревара за Белица като независим кандидат. Той ще се бори с кандидата на ДПС, 30-годишния Радослав Ревански, който е родом от село Бабяк и е парламентарен секретар в Министерството на младежта и спорта. В надпреварата влизат и кандидатът на ГЕРБ инж. Иван Богданов, който е директор на ДГС – Белица, кандидатът на АБВ Иван Дюлгеров, както и кандидатът на Националното движение за права и свободи Хасан Илан, който е бивш кмет на Белица, а на изборите през 2011 г. стигна до балотаж със сегашния кмет Ибрахим Палев.

За четири от селата в общината – Лютово, Черешово, Палатик и Бабяк, има регистриран само по един кандидат-кмет. Това са за Мустафа Юруков, Алиш Куньов, Мустафа Сатев и Мустафа Бюзков, което означава, че вотът там вече е решен и те ще бъдат кметове.

В надпреварата за Орцево влизат кандидатите на НДПС и ДПС Емилия Димитрова и Сайфа Мехмедов, за Дагоново ще се борят кандидатът на РБ Салих Колашов и този на ДПС – Иван Барабунов.

По три са кандидатурите за три от съставните села на община Белица – Кузьово, Краище и Горно Краище. В кметската надпревара за първото влизат кандидатите на РБ, НДПС и ДПС, съответно Муса Атипов, Али Яхя Ходжа и Исмаил Атип. За кметове на Краище ще се борят отново представителите на трите партии – Муса Мизур от РБ, Владимир Рункьов от НДПС и Яхя Сантур от ДПС, а за Горно Краище кандидатурите са на Бекир Бекир от ДПС и Муса Мухтарски от НДПС.

Листи от по 17 души са регистрирали ГЕРБ и ДПС, 14 – НДПС, осем са на МК „Заедно за Белица – партия БСП, партия БДЦ-ВМРО“, партия „Обединена България” е с листа от 13 души, Реформаторите – трима, и АБВ – трима. Мандатите, определени за ОбС – Белица, са 17.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене