Започва изграждането на ЛОТ 3,3 от АМ „Струма“

Трафикът от София до Солун доказва необходимостта от магистрала в този участък. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на подписването на договорите за проектиране, строителство и супервизия на автомагистрала „Струма“ – ЛОТ 3.3“, съобщи „Фокус“.

Министър Павлова заяви, че днес дава старта на изграждането на дългоочаквания участък от АМ „Струма“ – ЛОТ 3.3. Това е една част от проекта за изграждането на автомагистралата през Кресненското дефиле. Това е и първият проект, който започва своята реализация по линия на Оперативна програма „Транспорт“ 2014 – 2020г.“, посочи министър Павлова. По думите ѝ, от АМ „Струма“ остават да бъдат изградени още около 62 километра.

„Това е целият ЛОТ 3. Този ЛОТ е разделен на 3 основни подучастъка. ЛОТ 3.1 започва от Благоевград, където следващите дни и седмици ще завърши строителството. Имаме и един подобект – тунелът на Железница. Следващият участък е Кресненското дефиле, а участъкът, за който договор сключваме днес, е от Сандански до Кресна“, коментира още министър Павлова.

„Успяхме в кратки срокове, след като получихме мандат през миналата седмица от Министерски съвет, да подпишем договор за безвъзмездна помощ, за да може още преди самият проект да е окончателно одобрен от ЕК, ние да сключим договор с избрания изпълнител и да започнем работа“, обясни още тя.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене