Министър Десислава Танева откри модернизирания парк в Добринище

След като на 10 декември миналата година направи първата копка, днес министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри официално изцяло обновения парк в Добринище. Тя преряза лентата заедно с кмета на община Банско Георги Икономов и кмета на Добринище Китан Галчев.
Парковата зона в курортното градче в подножието на Пирин е модернизирана като част от изпълнението на проекта на община Банско „Благоустрояване и рехабилитация на общинските имоти на територията на населените места в община Банско – гр.Добринище, с. Филипово и с. Места“, съобщи кметът на Банско Георги Икономов. Проектът е финансиран по мярка 321 за обновяване и развитие на населените места от Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./. Общата стойност е близо 1 600 00 лева, като за модернизирането на парка в Добринище са инвестирани около половината.

Направеното в Добринище е пример за това как трябва да се усвояват средствата и да се ползват като инструмент за постигане на целите на местната власт, а те са да се подобрят условията за живот на хората, каза министър Танева. В Добринище всичко е изпълнено в срок и според предвиденото в договорите и проекта. Ако всички местни власти са така организирани, за България няма да стои въпросът колко средства ще загубим, подчерта министърът.
Предвидените строително-ремонтни дейности бяха завършени далеч преди официалното откриване още в края на май – в предвидения срок, и от тогава на зеленината, сянката и чудесните условия за отдих имат възможност да се наслаждават ежедневно както местните хора, така и многобройните туристи, които посещават града и района, каза пред БТА кметът на Добринище Китан Галчев. Извършена е цялостна подмяна на растителността в парка, с напълно нов облик е съществуващата детската площадка, изградена е и нова, разказа още кметът. Средата в градския парк е съобразена с европейските изисквания за достъпност на лица в неравностойно положение. Монтирана е автоматизирана поливна система, изградена е водна каскада, реконструирани са фонтаните. Край алеите с ефектна настилка са монтирани нови пейки и изградени кътове за отдих. Паркът разполага с ново осветление и система за видеонаблюдение. Оформени са навсякъде и красиви цветни кътове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене