Аферата в симитлийското село „Сушица“ изкристализира! Заловиха 4 камиона контрабанден дървен материал на жители на селото, продавали го в района на с. Полена на 65 лв. за кубик

Контрабандистите налитат на бой на проверяващите

4-камиона с контрабандно добит дървен материал арестуваха миналата седмица служители от контролното звено към ЮЗДП Благоевград, командировани в горите над станалото скандално известно симитлийско село Сушица.
При проверка на експертите е установено, че въпросните камиони превозват дървен материал добит от горския фонд и държавна собственост. Стопаните от съседните села, които имали възстановени гори изсекли своите и се прехвърлили в държавното, така с добития материал, те тръгнали към базата за преразпределението му, около училището в симитлийското село Сушица.
Срещу собствениците на камионите е образувано дознание. Проверките в района бяха назначени със заповед на директора на ЮЗДП Дамян Дамянов, след като бе засипан със сигнали за контрабандна сеч в района. Тези сигнали костваха главата на горския цар в Симитли Б. Котузов, но в последствие, той бе върнат на поста, докато текат проверките на ЮЗДП за случващото се в горското стопанство.
Както многократно вече алармираме аферите в гората на Сушица продължават с месеци, схемата е контрабанден добив, после продажба на 65 лева за кубик и несметни богатства за контрабандистите. Върху тях има чадър, говори се, че това е известен в района местен политик. Той също е обект на специално внимание./struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене