Апелативният съд намали от 12 на 6 г. затвор присъдата на грък, блудствал с 12-г. перничанче

Софийският апелативен съд намали с две години наказанието на гърка с българско гражданство Василис Панайотис, осъден от Пернишкия окръжен съд на 8 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване. Панайотис бе наказан за блудство с 12-годишно дете в пернишкия квартал „Църква“.
На 29 октомври 2013 година живеещият постоянно в Перник Василис Панайотис със сила и заплаха блудствал с момичето. Детето успяло да се измъкне от  насилника, който не завършил гадните си намерения. Присъдата на пернишките магистрати е наложена, като е взето предвид, че престъплението е извършено в условията на рецидив. Панайотис е осъждан два пъти, като е изтърпявал ефективни наказания за престъпления от общ характер. Съдът му определя 12 години лишаване от свобода, но тъй като престъплението не е довършено, присъдата е намалена с една трета.

Апелативните съдии обаче преценили, че двете присъди  от предишни осъждания не са за блудство или изнасилване на непълнолетни, поради което му определил по-малко наказание – 6 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване. Присъдата е влязла в сила./струма

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене