Повдигнаха обвинение на жената, убила с нож 8-годишната си дъщеря

Прокуратурата повдигна обвинение на 30-годишната жена, която намушка няколко пъти с нож 8-годишната си дъщеря и предизвика смъртта ѝ в пловдивското село Желязно.

Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл.116, ал.1, т.3 и т.4 от Наказателния кодекс – за умишлено причиняване смъртта на малолетно лице, което е рождена дъщеря на извършителя. Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, съобщиха от обвинението.

Майката не е осъждана. Убийството е извършено посредством нанасяне на прободно-порезни наранявания по тялото на жертвата чрез използване на хладно оръжие – нож. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемата е задържана за срок до 72 часа в лечебното заведение, където е настанена, предвид обстоятелството, че след деянието се е самонаранила.

Предстои преценка на доказателствата с оглед внасяне  на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо жената с инициали Л. Х.

След инцидента на 1 юни близки на семейството извикали линейка, която откарала пострадалите в болница, но момиченцето издъхнало. Жената била оперирана. Все още не е ясно каква е причината за инцидента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене