Още една победа за футболистите на Хаджидимово

„Места“ (Хаджиди­мово) постигна поредна победа в контролите си и направи сериозна заявка за първото място в своята група, след като помете с 6:1 тазгодишния облас­тен първенец Дебрен. На своя стадион хората на играещия треньор Георги Коджебашев бяха пълно­властни господари, а ос­новно действащо лице бе за пореден път Илиян Масърлиев. Завърналият се в тима футболист изнесе истински голов рецитал и отбеляза 5 попадения в мрежата на противника. Гостите пък се събраха за първи път от паметния финал в Пиринската бундеслига така и не успяха да намерят необходимия синхрон да се противо­поставят на противника.

Начало на головата се­рия даде друг възвръще- нец в състава на „Места“ Стоил Сабахлъков, с гол в средата на първото по­лувреме. Само 10 мин. по-късно Атанас Керенчев стреля отдалеч, топ­ката намери напречната греда, но при добавката отбеляза. В 38-та мин. той успя да преодолее за втори път вратаря на гостите Ферад Мазълов, който позволи да му бъде отбелязан гол.

И след подновяването на играта хаджидимовци бяха по-активният от­бор. Само 5 мин. след почивката развихрили­ят се Илиян Масърлиев навлезе самостоятелно в полето на Дебрен и след като преодоля двама за­щитници, стреля точно, оформяйки своя хеттрик. В 68-та мин. след дале­чен негов шут резултатът набъбна на 5:0, а по иден­тичен начин в 78-та мин. отбеляза шестото попа­дение за хаджидимовци. Гостите все пак успяха да се доберат до почетно по­падение чрез Сабри Чаушев малко преди края, огорчавайки бившия вратар на областния пър­венец Садетин Чаталбашев, който дебютира на вратата на „Места“.

За хаджидимовци спа- рингът с Дебрен първона­чално бе обявен за после­ден, но след отлаганането на старта на първенство­то в четвърта дивизия в област Благоевград с още една седмица, те си уре­диха още една проверка с „Пирин“ (Брезница). В тима от пограничния град се надяват в тази изненадваща пауза един от основните им състе­затели – Кирил Бозуков да успее да се възстанови от получената преди сед­мица контузия и да бъде налице за първия двубой от първенство.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене