Банско посреща най-добрите сноубордисти от цял свят

Зимният курорт Банско е готов за Световната купа по сноуборд над Банско. От 3 до 5 февруари ще се проведат три старта – паралелен слалом, паралелен гигантски слалом и бордъркрос.

В момента тече финалната подготовка на трасетата, където ще се проведат състезанията. Пистите ще се инжектират с вода, за да може да бъдат по-твърди и да се създадат перфектни условия за състезателите.

Пътят за Пирин планина ще бъде затворен в дните на Световната купа по сноуборд за автомобили. Ще се пропускат само коли, които возят състезатели и организатори, както и тези на собственици и персонал на вилите за гости в горната част на планината.

Българската федерация по ски и фирмата-концесионер на ски зоната – „Юлен” АД, обявиха свободен вход на трибуните и финалната зона и за трите състезания. Всички желаещи да гледат на живо най-атрактивните състезания в сноуборда в България ще могат да се качат в ски зоната само срещу закупен билет за кабинковата въжена линия или валидна лифт карта.

Участие в състезанията ще вземат най-добрите сноубордисти от целия свят. България ще бъде представена от Радослав Янков и Александра Жекова.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене