Цветанов: Убеден съм, че ще продължим със стабилното правителство след изборите

„Изборите ще са тест за сегашното управление“, коментира заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов пред „Дарик“.

По думите му е много важно да се запази добрият тон по време на предизборната кампания, защото езикът на омразата не водел до нищо добро.

Във връзка с целите на партията за предстоящите местни избори, Цветан посочи, че те насочени към преодоляването на популизма и постигането на достатъчно висок резултат за допълнителна гаранция за стабилността на правителството.

„Достатъчно е когато успеем да увеличим присъствието си в местната власт, защото имаме изключително успешни кметове и много добри общински съветници, които в голямата си част ще повторят следващ мандат. Успехът, който искаме да постигнем е над 100 кмета, над 1700 общински съветника”, обясни той.

На въпрос, ако на местните избори ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичния фронт и АБВ нямат 133 от общо 265 общински кметове, ще означава ли това, че хората не искат това управление и трябва да има предсрочни избори, Цветанов отговори: „Само преди дни премиерът Бойко Борисов беше категоричен и много ясен, че тези избори ще бъдат един тест за днешното управление. Разбира се, че ако механичният сбор дава повече от 130 общински кмета. Това ще бъде знак, че правителството има необходимото доверие”. „За мен е по-важно, че всеки един избор е сериозен тест за всяка формация. Важно е каква политиката на ГЕРБ. Знаете, че в местния вот на определени места ще имаме реален политически сблъсък с нашите коалиционни партньори и с партиите от парламентарното мнозинство”, допълни той.

Цветанов уточни, че е по-важно да се запази добрият тон на поведение в цялата кампания от всички, дори и от опозицията. „Убеден съм, че ще имаме над 136 кмета сумарно с Реформаторите. Убеден съм, че ще продължим със стабилното правителство, което имаме днес”, посочи той.

Според него България покрива всички изисквания за влизане в Шенген и трябва да се вземе само политическо решение.

www.trud.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене