Операция „Респект“ в Пиринско, призовават националисти в полицията преди ромския протест в София

националисти

Изявени националисти в Пиринско сигнализираха , че полицията се е активизирала сериозно и обикаля адресите им, за да им връчва призовки в късния следобед вчера.

Бащата на председателя на АК „Пирин” СС Константин Капчин е получил призовка за сина си, който трябва да се яви днес в определен час в полицията, без да е посочена причина. В първия момент той се възпротивил, но бил убеден, че е по-дoбре да приеме документа от името на сина си, който не бил по това време вкъщи. Веднага бащата на Капчин отишъл в първо РПУ, за да пусне жалба срещу полицаите, но не бил приет от дежурния началник.

Според започнати, призовки са връчени и на националисти от Микрево, Сандански, Петрич и Благоевград, те трябвало да се явят в полицията за „справка”.

Тази седмица предстоят няколко взривоопасни мероприятия, които има сериозен националистически оттенък. Любопитен е днешният ромски протест в столицата, като националистите се опасяват, че привикването е с цел превантивна ангажираност утре, когато е часът на митинга в София. Предстои и планиран националистически протест в Пловдив, по случай годишнината от обесването на Васил Левски. Полицията явно е, притеснена да се не случат събитията от преди няколко дни, когато бе обстрелван имот на мюфтийството.

Димитър Христов/www.struma.us

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене