ГЕРБ вече имали кандидат за премиер, залагали на Росен Желязков

Снимка БГНЕС9

Той е бивш министър на транспорта в последния кабинет на Бойко Борисов

ГЕРБ вече има кандидат за министър-председател. Това е бившият министър на транспорта в последния кабинет на Бойко Борисов и дълго време главен секретар на Министерския съвет в правителства на ГЕРБ Росен Желязков, съобщава „Стандарт“, като се позовава на източници от ГЕРБ.

Кандидатурата на Желязков се наложила като на доказан експерт, диалогичен и умеещ да работи в екип. Той бе вариант на ГЕРБ за председател на 48-ото НС, но до избора му не се стигна, след като ПП го бламира.
Неофициално ГЕРБ водели разговори с ПП и ДБ за Желязков. Асен Василев обаче обяви вчера, че ПП няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ. ДБ още не е обявила би ли приела да управлява с Борисов.

Вчера лидерът на ГЕРБ заяви, че ще поканят на разговори „абсолютно всички партии, които българският народ изпрати в парламента“. Борисов подчерта, че ще бъде депутат в 49-ото Народно събрание и лично ще води преговорите за съставяне на правителство.

„Най-стабилното управление би било коалиция между големите партии. Нашите естествени партньори са тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген и еврозоната. Обръщаме се към най-голямата, защото това ще е най-добре за хората“, каза Борисов.

Стела Стоянова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене