Павлова: Края на октомври ще са готови повечето инфраструктурни проекти

Почти на всички плажове имаме проблеми – нарушаване на свободната площ, проблеми със спасителите, хигиенните условия. Санкционирали сме 56 концесионери и наематели. Отново ще имаме основание да прекратим договори с концесионери, защото такова поведение не бива да бъде толерирано, каза Лиляна Павлова в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Над милион и половина лева се събират от глоби всяка година, но несъответствията не се отстраняват, каза още Павлова.

Ще има връзка на АМ „Струма“ за Рилския манастир. На карта в студиото на бТВ тя показа къде ще бъде отбивката, на 2 км от тунел на аутобана. И пътен възел при Бобошево дава възможност да се хване пътят за светата обител.

72% има физическо изпълнение на участъка от Дупница до Благоевград, мисля, че в края на октомври ще бъде открита, посочи министърът. Паралелно започваме 2 нови участъка Благоевград – Крупник и от Сандански до Кресна – единият 17 км, другият 21 км. Ще ни остане преходът през Кресненското дефиле – това е най-трудният участък. Там на места магистралата ще минава на места на две нива, ще има тунели, виадукти и сложни съоръжения.

За тунела под Шипка Павлова заяви, че има проектна готовност.

До края на октомври ще завършим окончателно и АМ „Марица“ , увери Павлова. Обходът на Враца е готов, в края на октомври ще завърши и на Монтана. Довършваме и западната дъга на Околовръстното шосе на София. Северната скоростна тангента, която ще прави бързата връзка от града в посока Калотина също се стане в края на октомври. Тя отрече че съвпада октомври с изборите е защото до тогава е програмният период за отпускане на средства. Срокът всъщност е края на ноември, но през октомври трябва да се разплатим, затова планираме крайните срокове за октомври, подчерта министърът.

За плажовете по Черномерието Павлова каза че от 209 плажа, колкото има на територията на страната ни, 95 от тях не са отдадени за стопанисване. При проверката е установено, че има нарушения почти навсякъде. Очевидно че ще има прекратяване на договори за концесия и на наеми. През октомври ще предложа в МС прекратяване на договори за концесия и наеми. Слънчев бряг – Север, Обзор, Ахтопол – това са най-арогантните – те си плащат глобите и не правят нищо, за да спрат нарушенията, обясни строителният министър. Такова поведение, системното нарушаване на правилата няма как да бъде толерирано, заяви Павлова.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене