Бившият общински съветник и ходжа Мустафа Ликов от Рибново се върна 100 г. назад за 100 000 лв. награда във „Фермата”

Мустафа е в Колумбия, където снимат риалити шуото, живее без вода, без телефон, канализация и ток, от 20 дни няма никаква връзка със семейството, докладваха хора от гърменското село

44-годишният ходжа е изучавал мюсюлманската религия в Саудитска Арабия, изкарвал е прехраната си като строител в Малта

188-05-01-№-1-Мустафа-Ликов-дясно

44-годишният ходжа Мустафа Ликов от Рибново се пуска в риалити шото „Фермата”. Гърменското село стиска палци на Мустафа, местните хора изпаднаха в истинска треска от вълнение да видят по телевизията свой съселянин.

188-05-01-№ 3 Синът и първият внук на Мустафа Ликов

Местните хора, особено младите, ежедневно попиват информация за старта и участниците в българската продукция „Фермата”, която е по лиценз на световния телевизионен феномен „Фермата”. Мустафа Ликов е бивш ходжа в местната джамия, както и бивш общински съветник от ДПС. От началото на м. август според съселяните му той вече е вътре във  „Фермата” като един от 15-те избрани участници. Селската мълва говори, че откакто е заминал преди 20 дни, семейството и  приятелите на Мустафа Ликов нямат никаква  връзка с него. Според сценария участниците са лишени от телефонна и интернет връзка. Според слуховете, които се носят в Рибново, Мустафа Ликов се намирал в Колумбия, а според сценаристите „Фермата” ще бъде ситуирана в местност край София. Наградата за  победителя в първия сезон на новото  риалити е 100 000 лева.

Участникът от Рибново Мустафа Ликов е семеен, даже наскоро синът и снахата го дарили с внук. Осем години е живял в Саудитска Арабия, където е изучавал мюсюлманската религия. Години наред е бил и ходжа в родното си село, но заради духовни неразбории в районното мюфтийство в Гоце Делчев и по политическа поръчка на бившия кмет и ексдепутат от ДПС Ахмед Башев, според хората, е бил отстранен. Мустафа е и бивш общински съветник в ОбС-Гърмен, в който също стана неудобен.  По-късно Мустафа Ликов заминава и работи като строител в Малта. Хората от Рибново, които познават добре Ликов,  коментират, че той е изключително подготвен за предизвикателствата във „Фермата” като селски и балканджийски човек. Преминал през трудности за оцеляване както в битов, така и в духовен аспект. Живял е години наред в изключително трудни  условия. Според сценаристите „Фермата” връща 15-те ентусиасти 100 години назад във времето, за да живеят 3 месеца без нито едно от удобствата на съвременния живот, а именно – без течаща вода, канализация, електричество и дори основни тоалетни принадлежности, без които съвременният живот би бил немислим.

15-те участници, сред които е и Мустафа Ликов, според жителите на Рибново са вече в изоставена ферма в Колумбия, а основната им задача е да й дадат нов живот. За да успеят, те ще трябва да се грижат за земята и животните наоколо, а единственото, което ще имат  през цялото време на трапезата си, ще е това, което ще произведат със собствените си ръце.

„Освен вълнуващ социален експеримент и романтично пътешествие назад във времето „Фермата” е и състезание, в което всяка седмица след зрелищни дуели ще отпадат участниците, по-слабо пригодени за живота отпреди век”, коментират и сценаристите в оскъдните си изявления на този етап.

 Снимките:

 1 Отдясно на скарата Мустафа Ликов

 2 Вторият отдясно с коженото яке Мустафа Ликов  -общински съветник в ОбС-Гърмен.

3  Синът и първият внук на Мустафа Ликов, които най-силно стискат палци за него.

viaranews.com

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене