Благоевградската полиция с пореден нов директор

ОД МВР – Благоевград само в рамките на една година ще има четвърти различен директор. Досегашният шеф Христо Разсолков със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова оглави полицията в Пловдив, информира Стандарт. Постът му ще бъде наследен от неговия заместник Росен Танушев, който оглавяваше и сектор „Криминална полиция“.

Той до август миналата година бе началник на районното управление в Сандански и част от екипа на тогавашния директор на областната дирекция Георги Костов, който в момента е главен секретар на МВР. През лятото на миналата година Костов оглави ОД МВР – Бургас и в Благоевград начело застана началникът на „Охранителна полиция“ Васил Митов.

През април тази година бе направена поредната рокада – Христо Разсолков стана директор на полицията в Пиринския край. Само 4 месеца по-късно той заслужи доверието на ръководството на МВР да бъде назначен за директор на една от ключовите дирекции в страната – тази в Пловдив. 33-г. Разсолков е завършил висше образование в Академията на МВР. Магистър по право е от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Завършил е Международната академия за правоприлагане ILEA в Будапеща – Унгария, както и други международни курсове за повишаване на професионалната квалификация. Притежава почетен знак на МВР III степен. На работа в МВР постъпва от 2003 г.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене