Бизнес с 5 хиляди лева на село

Показваме един успешен пример за това как един млад човек може да се развие на село. Само за 5 години младеж от гоцеделчевското село Господинци успява да създаде свой бизнес със селскостопанска техника.

Сабри Гунев се запалил по селскостопанската техника още като ученик в техникума в Гоце Делчев. Дори представил на олимпиада училището като успешен тракторист, за което получил и грамота. След като завършил средното си образование, купил трактор за 5 хиляди лева от Гърция и така започнал да работи. С машините 25-годишният мъж работи по нивите на хората, които бързо научават за неговите умения.
– На един свършиш работа, на втори и те почват, между тях си говорят оставят доволни гледат селото е малко вижда се всичко, тук живеем на такова централно място, където хората минават, – казва Сабри.
Хората започнали да търсят Сабри не само за оране на нивите, но и за други земеделски дейности, а със спечеленото от труда младият мъж купува машини.
– Имам два трактора, тая балопреса, това камионче и работя с тях… пролетта от оране после други работи други обработки на почвата след това сенокосене, балиране на сената и с камиона, – казва Сабри.
Майката на Сабри казва, че и те помогнали, но само в началото, за да купи първия трактор:
– Като майка мога да кажа, че съм доволна от своето дете какво е постигнало в живота на тези години въпреки, че труден е живота.
Който има желание да работи винаги намира работа, а който няма и в чужбина да отиде същото си е, просто трябва да имаш желание, смята Сабри.
Младият мъж разказва, че от спечеленото на полето с машините не само се препитава, но и успява дори да заделя средства, за да поддържа техниката си, която сам ремонтира./bnt.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене