ЗА ДНЕС ОТ НИМХ Е ОБЯВЕН ЖЪЛТ КОД ЗА ДЪЖД И ГРЪМОТЕВИЧНА ДЕЙНОСТ В ДВАДЕСЕТ И ДВЕ ОБЛАСТИ!

През следващото денонощие ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и с гръмотевични бури. В отделни райони количеството на валежа ще надхвърли 35л/кв.м.

В ОСТАНАЛИТЕ ОБЛАСТИ: ВИДИН, ЯМБОЛ, ХАСКОВО, КЪРДЖАЛИ, СМОЛЯН И БЛАГОЕВГРАД Е ОБЯВЕН ЖЪЛТ КОД ЗА ГРЪМОТЕВИЧНА ДЕЙНОСТ!

През следващото денонощие ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и с гръмотевични бури. Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

Днес в Западна България, а около и след обяд и в Централна ще има валежи, на места интензивни. Очаквани количества 15 – 20 л/кв.м, локално до 40-50 л/кв.м. В петък валежите ще продължат, на повече места и по-значителни по количество ще са в Източна България и планинските райони. Очаквани количества в Западна България: 3-10 л/кв.м, в Източна България: 10-20л/кв.м, локално до около 50 л/кв.м. В събота все още на места ще има превалявания, но ще са по-слаби. Очаквани количества 3-10 л/кв.м.

Западнобеломорски басейн –  днес се очакват незначителни изменения на водните нива. На 21 и 22.08 се очакват повишения на водните нива в долното течение на р. Струма и в целия водосбор на р. Места.

Очакваните валежи няма да доведат до значителни повишения на водните нива, поради ниската почвена влага на повърхностния почвен слой, високите температури и голямото изпарение (евапотранспирация).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене