Областният управител Виктор Янев официално откри обновения път Сапарева баня – Паничище

Състоя се официалното откриване на 5-километровата отсечка IV – 62084 Сапарева баня – Паничище (до хижа Пионерска). Лентата прерязаха Областният управител на област Кюстендил Виктор Янев, Кметът на Сапарева баня Сашо Иванов и Светослав Глосов – представител на фирмата изпълнител на обекта.

Празничен водосвет за здраве на местното население и безаварийно преминаване бе отслужен от отец Димитър Недялков, отец Радослав Ваклин и отец Георги Марков. На откриването присъстваха служители на общинската администрация, граждани и гости на Сапарева баня, които в общо хоро под звуците на местната фолклорна формация посрещнаха първите преминаващи автомобили.

Изграждането на този инфраструктурен проект възлизат на 5,4 млн. лева, финансирани по Програма „Развитие на селските райони“ от които 80% от средствата са осигурени от Европейския съюз и 20% от национално съфинансиране.

„Сапарева баня е богата на изключителни природни дадености, но винаги сме казвали, че без развита инфраструктура няма как да бъдем и развит туристически център. По тази причина през последните години работим усилено върху решаването на тези проблеми. Благодаря на всички, които са участвали в този процес, започвайки от проектантите, както и на екипа в общинска администрация и консултантите и най-вече на строителите, които качествено и в срок изпълниха този проект“ – каза градоначалникът инж. Сашо Иванов.

Областният управител от своя страна приветства всички присъстващи и ги поздрави по случай новооткритата отсечка. „Сапарева баня отдавна показа, че е приела пътя към европейското си развитие и усети важния момент, че благодарение на доброто управление на проектите и инфраструктурата този град може да просперира. Аз съм убеден, че това е правилният начин затова се радвам, че днес съм част от това откриване и се надявам, че Сапарева баня все по-успешно ще се развива като балнеоложки, туристически и елитен курортен център“ – уточни Виктор Янев./www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене