Connect with us

Крими

Установен е извършителят на кражба от храм “Св. Благовещение” в гр. Разлог

Published

on

крадец

След незабавно проведени издирвателни мероприятия, на 14.02.2014г. от полицейски служители на РУП-Разлог, е установен извършителят на кражба на метална касета за монети от храм „Св.Благовещение” в гр.Разлог, а именно Г.Ш./44г./ от гр.София. Същият е с регистрирани криминални прояви. На лицето е наложена мярка за неотклонение задържане под стража до 72 часа.

Крими

Обвиняем за причиняване на смърт на кон в гр. Разлог е предаден на съд

Published

on

Районна прокуратура – Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Л.Ц. за извършени от него престъпни деяния: по чл. 216, ал. 1; чл. 325б, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 07.04.2018 г. обвиняемият Ц., заедно с неговите роднини, консумирал алкохол. Това започнато около обяд пред дома им на ул. „Изгрев“ в гр. Разлог, а по-късно продължило в питейно заведение в циганската махала.

Около 20 ч. компанията тръгнала да се прибира с лек автомобил. Пред една от къщите на тяхната улица имало завързан за каруца кон – собственост на Д.М. Минавайки покрай него, колата, в която те пътували, го ударила. Без да спира, семейството продължило към дома си. От удара животното не получило сериозно нараняване.

Стопанинът на коня разбрал за инцидента и се обадил по мобилния телефон на братовчеда на обвиняемия А.Ц., като му потърсил сметка. Това го ядосало. След приключване на разговора мъжът взел брадва, а обвиняемият Л.Ц. верижен моторен трион. Двамата се отправили към дома на Д.

Пред входната врата на къщата му обвиняемият стартирал триона и я нарязал на парчета. Стопанинът излязъл навън, за да разбере какво се случва, но бил повален на земята от Л.Ц. и чичо му. Настанало боричкане, при което обвиняемият, с острието на работещия моторен трион, причинил на Д.М. наранявания. Пострадалият успял да се отскубне и да избяга. Тогава Л.Ц. наближил завързания за каруцата кон. Срязал с триона дървената стрелка на нея, а след това разрязал корема на животното. Вследствие на голяма порезно-зееща рана конят паднал на земята. Няколко часа по-късно настъпила смъртта му.

Собственикът на животното Д.М. бил транспортиран до болнично заведение, където му била оказана медицинска помощ. Видно от заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза той получил множество разкъсно-контузни рани по различни части на тялото. По своите медико-биологични признаци те представляват леки телесни повреди.

В хода на разследването на случая Л.Ц. е бил привлечен към наказателна отговорност за извършените от него престъпления – противозаконно повреждане и унищожаване на чужди вещи, причиняване на смъртта на животното, извършено по особено мъчителен за коня начин и с особена жестокост, и за причиняване на телесните повреди на стопанина му.

До приключване на разследването нанесената на Д.М. вреда в размер на 950 лева не му е възстановена.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Continue Reading

Крими

Бащата на убитите деца в Сандански: За мен животът свърши

Published

on

За първи път пред медии говори бащата на зверски убитите деца от Сандански. По думите на горският служител Георги Трайков майката на децата, Кристина Дунчева, не е можела да се грижи пълноценно за тях и е изпадала “в състояния”. Той отрича всички обвинения по негов адрес.

“Обожавах децата, аз ги къпех, с мен играеха с часове… Тя много пъти е злобеела срещу децата, защото им обръщам много внимание. Нямаше да говоря, ако не беше цялата тая помия, която близките и адвокатът й изляха върху мен и семейството ми… Не ме оставиха да погреба и оплача децата си”, казва в интервю за “Струма” бащата през сълзи.

Трайков разказва, че съпругата му се променила след раждането на второто им дете: “Тя не можеше да се грижи пълноценно. След раждането на Ивон сякаш нещо стана с нея. Изпадаше в състояния, сякаш нищо не я интересува. Лежи, яде, не поглежда децата. Затова ми е много обидно от това, което чета и слушам по мой адрес. Аз къпех децата си, те спяха с мен, аз ставах през нощите, когато бяха болни. Нейните реакции бяха забавени, беше вечно отнесена и все нещо не й беше угодено. Ходеше си, връщаше се, понякога лъжеше безогледно. Много пъти ми е казвала, че я е яд, че обръщам толкова внимание на децата ни, ревнуваше от тях.”

Той говорил с  лекари, с близките й, със социалните служби, с полицаи, тъй като осъзнавал състоянието й, но от никъде не дошла помощ.  Майка й и баща й така грубо се месиха в живота ни, че както е видно, съсипаха го. Но и нейния съсипаха. На 7 ноември с полиция успях да си я взема от тях”, разказва Трайков. Той твърди, че тогава Кристина е била пребита от баща си.

“Имаше кръв по себе си, имаше оток под окото. Викнах полиция и си ги прибрах у дома. И след подобно нещо тези хора си позволяват мен да наричат насилник… Срам и позор, поругават паметта на децата ми”, казва той.

“Като във всяко семейство и при нас имаше скандали”, признава Трайков. “И на мен ми беше много трудно да проумея, че Кристина е болна, затова не се грижи за дома и семейството си. Измисляше си всякакви причини за това, че не е свършила едно или друго нещо. Аз исках да спрат тези нейни изблици – днес е при мен, утре при родителите си. Та това не беше полезно за децата. Исках те да не стават част от всичко това, а и не исках да са в средата на баща й, който така жестоко беше набил Кристина и това го знаят в полицията. Много лъжи за мен, изкараха ме звяр, треперели децата от мен, нея съм тормозел.”

Той заяви, че по-скоро тя е тормозела него и децата. “Мълчал съм, защото не прилича на един мъж да се оплаква от психическия терор, на който бях подложен ежедневно. Изпаднеше ли в нейните състояния, просто ставаше страшно. Но никой не ми повярва, че тя има проблем. Оставиха ме съвсем сам.”

“През ум не ми е минавало, че е способна чак на такова зверство. Не мога да го проумея. Защо не се върнах по-рано, защо не разбрах какъв звяр имам в къщата си, децата ми, децата ми погуби, мен уби. Не можете да си представите как боли, как не ми се живее. Как се преживява подобно нещо, кажете”, пита Трайков.

“За мен тя е мъртва”, категорично заявява той. “Тя е убиецът на децата ми, какво мога да искам, какво мога да кажа. И какъв е този адвокат, който така безогледно лъжеше, плачеше. Каква беше тази гадост за баща ми, че я нападал сексуално, хората са потресени от това безумие. Нищо повече не искам, нищо повече не мога да направя, за мен животът свърши онзи ден.”

“Да тежи на съвестта на близките си, на родителите й, които си затваряха очите пред очевидните факти, че дъщеря им не е добре. Боже, каква жестокост, откъде сили у нея за подобно нещо. Не мога да повярвам. Сякаш не съм тук, при децата съм. Жив ме погребаха”, казва Георги.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen