Евдокия Попадинова: В Англия се играе силов футбол от едри момичета

Родената в Хаджиди­мово Евдокия Попади­нова записа втори мач с екипа на своя нов отбор – „Бристол Академи“. 19-годишната дама влезе като резерва, в мач от тур­нира за Купата на лигата Евдокия и игра 20 мину­ти за успеха на Бристол с 4:0, като гост на Астън Вила. Футболистката от Хаджидимово се появи в игра в 70-та минута,

заедно с чернокожата Ебонд, когато резултатът бе 2:0. Впоследствие до края на мача Ебонд ре­ализира два гола, а на­шето момиче участва в изработката и на двете попадения. Активната игра на българската впе­чатли треньора на тима, който пък сериозно е на­хокал след края на мача останалите състезателки на тима, за това че са ос­тавили хаджидимовката изолирана в голяма част от атаките.

Същевременно Евдо­кия влезе в конфликт и със защитничка от „Ас­тън Вила“ по време на мача, заради на моменти доста грубата игра срещу нея, с която противнички- те действаха за да спират набезите й. Преди някол­ко дни родената в Хаджи­димово българска отново влезе за 20 минути при загубата на „Бристо“л от „Мачестър Сити“ в мач от първенството на ан­глийската Супер лигата при жените.

След изиграните мачо­ве в английската Висша лига младата дама спо­дели: „В Англия са дос­та едри момичетата. Там се играе силов футбол, затова се тренира много във фитнеса“.

В-к „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене