СОУ „Христо Смирненски“, с. Кочан стана едно от 300-та училища в България, които отбелязаха Европейския ден на спорта в училище

Целият наличен състав от ученици и учители се включиха в проявата, обединила всички от любовта към физическата активност и физическото възпитание

 Учебното заведение отново показа жар и любов към инициативата, в която през 2014 г. стана държавен първенец, ставайки „Най-активно училище в страната“. Така то даде заявка отново да намери място в челото на класацията наkochan-2 училищата с особена деятелност по отбелязването на повода.

Събитието бе посветено на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови начини за физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” на всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред подрастващите и включването на колкото може повече деца и млади хора към занимания със спорт.

Денят започна със сутрешна физзарядка за всички ученици преди започване на учебните часове. Голямото междучасие kochan-3беше използвано за играене на народни хора в двора на училището, в които освен учениците, се включиха и голяма част от учителите. Спортният празничен ден продължи с фитнес занимание на открито, гимнастически упражнения на шведска стена. Най-малките ученици се включиха със състезание под формата на ,,Бързи, смели, сръчни“. На обяд в спортния празник взеха участие и велосипедистите на училището, след което се проведе и лекоатлетическия крос по улиците на селото. След обяд спортният празник приключи с туристически поход, в който взеха kochan-4участие всички ученици и част от учителите. В края на месеца ще бъдат избрани най-активните училища в страната. Надеждите на всички в училището, а и на всички ученици от СУ,,Христо Смирненски“ са да бъдат оценени според извършените спортни дейности и да покажат, че активността им не е епизодично събитие, а трайна тенденция в това отношение!

„За мен и за всички в нашето училище е особена отговорност да направим нужното да има едно ново по-здраво и силно поколение. В СОУ „Христо Смирненски“ kochan-2винаги сме отделяли подобаващото се сериозно внимание на спорта, който не само е част от физическата активност на учениците, но и на възпитанието им. Той възпитава, облагородява и помага да се изграждат хармонични личности. Такива, които да се стремят към върха, имащи ясната представа, че днес е предпоставка за утре. Със своите занимания в различни секции, отбори и прояви, нашето училище показва, че това не са само голи думи, а истински дела,“ коментира един от основните двигатели на събитието учителят по физическо възпотание и спорт Динко Кумбаров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене