Внимание шофьори! Кметове на петрички села ще блокират пътя за Македония!

Причината – искат премахване на орехови дървета от двете страни на пътя Петрич – Първомай. Те били виновни за многото катастрофи в района

Кметове на петрички села готвят блокада на пътя за Македония при село Първомай, потвърди пред Радио „Фокус” Кирил Стоянов, кмет на село Самуилово.

Недоволството на кметовете е свързано със забавянето на премахването на орехови дървета от двете страни на пътя Петрич – Първомай, които ограничават видимостта в района. „Целта на действията е да изразим общественото недоволство срещу забавянето изрязването на ореховите дървета в отсечката между град Петрич и село Първомай, които са отнели над 30 човешки живота. По чудо без жертви се размина при последната буря в района миналия месец“, коментира Стоянов.

Една от основните причини, поради която местните искат дърветата край пътя да бъдат премахнати, са ограничаване на видимостта, както и често падащите изсъхнали клони. В знак на недоволство кметовете ще блокират за кратко опасната отсечка утре от 09:00 до 09:30 часа.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене