Спас Тетимов бута свое протеже за директор на НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев!

Бевшето синьо величие от СДС и ДСБ в град Гоце Делчев, Спас Тетимов бута свое „протеже“ за директор на НПГ „Димитър Талев“ в града. Топ Преса научи че директорката на НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев Мария Георгиева не бе допусната до конкурс за шефския пост, който се провежда днес, шокиращата новина дойде от София. Министерството на образованието е отхвърлило Георгиева, заради дипломата, която има на преподавател по руски от 5 до 8 клас но също така е и магистър.

Спас Тетимов С нея не може да реализира преподавателска дейност, тъй като няма паралелка 8 клас в ръководеното от нея училище. Това е официалният мотив на образователното министерство за дисквалифицирането на Георгиева от надпреварата за шефското място., научи Топ Преса. Така, че конкурсът ще реши, кой ще е новият директор на гимназията.

На първия етап вчера са се явили учителката по музика Марта Донкова от гимназия „Яне Сандански“ , която е протежето на Спас Тетимов в града и заместник директорката на гимназия „Димитър Талев“- Иванова, която била пък човек на бившия директор Благой Мигдин. По данни на министерството и двете участнички в конкурса показали завиден резултат на вчерашния текст съответно 34 и 38 точки.

Днес в 14 часа стартира и втория етап интервю с комисия от министерски спецове, от което ще се определи и победителят в конкурса. В гоцеделчевското училище под сурдинка всички говорят за случилото се с Георгиева. По късно днес ще съобщим резултатите от конкурса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене