Седемте кандидати за директори на училища и Спортния интернат в Благоевград 2 часа решаваха тест, днес издържалите отиват на интервю

7-те кандидати за директори на Спортния интернат в Благоеград, ОУ „Братя Миладинови“ в село Годешево, община Сатовча, и ОУ „Гоце Делчев“ в село Беслен, община Хаджидимово, се явиха на писмен изпит вчера в сградата на НХГ в областния център. Те имаха на разположение 2 часа, за да решат тест от 50 въпроса със затворени отговори.

Както „Струма“ писа, на 18 юни РИО – Благоевград обяви конкурс за длъжността директор на общинско училище/обслужващо звено на територията на областта. Месец по-късно стана ясно, че желаещите да заемат шефския пост в Спортния интернат са двама – досегашният вр.и.д. Миглена Бояджиева и Евдокия Славеева, понастоящем консултант в Центъра по кариерно ориентиране към инспектората.

Само един желаещ – Илия Хаджиев, подаде документи за ръководител на училището в Годешево, а четирима претенденти – вр.и.д. Василка Манова, бившият директор Емил Башев, Чавдар Чапкънов и Нейчо Узунов, влязоха в конкуренция за школския пост в село Беслен.

Вчера малко преди 10 часа сутринта 5-членната изпитна комисия начело с началника на инспектората Ивайло Златанов, 3-ма РИО експерти и представител на МОН зае местата си. С аргумент да не притесняват кандидатите, медиите не бяха допуснати до стаята, където предстоеше да започне изпитът. Охраната на Хуманитарната гимназия пък бе инструктирана да не допуска външни лица до 12.30 ч.

Пръв от сградата на училището около 11.45 ч. във видимо добро настроение излезе Илия Хаджиев. Пред репортер на „Струма“ той обясни, че е начален учител в СОУ „Св. Климент Охридски” в Слащен, има 32 години педагогически стаж и защитена втора професионалноквалификационна степен.

„Само аз събрах смелост да кандидатствам за директор на ОУ „Братя Миладинови“, защото там има много трудности. В това училище учат под 40 ученици, не е защитено, ще има проблеми и слети паралелки”, обясни предизвикателствата на конкретния ръководен пост единственият кандидат.

Илия Хаджиев оцени като добро представянето си на писмения изпит и призна, че се е подготвял за препитването цял месец, като е изчел цялата нормативна уредба.

До края на работния ден комисията трябва да уведоми кандидатите за резултатите им, а днес /5.08./ изкаралите теста ще се явят на интервю. Очаква се до дни да станат ясни и кои ще са новите директори./struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене