Криза в Пиринско: Луксозни имоти и хотели обявени за публична продан

Ежедневно на страниците на съдия изпълнителите в Пиринско се обявяват съобщения за поредна публична продан на луксозни имоти на територията на областта. Вчера, отново с намалена цена, е обявен за продан един от най-красивите хотели в Банско – хотел „Хермес“, съобщава struma.com. Направен по всички изисквания, с всички екстри, огромният хотел не можа да устои на кризата и намалелия поток от туристи, които се побъркват кой хотел да изберат в Банско, тъй като те са стотици. Хотелът се продава за около 2. 5 млн. лв, а е глътнал при изграждането си 2 пъти повече средства. В Банско обект на публична продан са десетки подобни луксозни хотели и апартаменти, които в бума на строителството никнеха като гъби, инвестираха чужди компании, теглейки огромни кредити от български финансови институции, след като не ги погасяват, банките пристъпиха към продажбата им.

От години обаче сделки няма. Обект на публична продан са и лукс къщи на богаташи в Пиринско. Непродаваем ще се окаже и апартамент на небезизвестния благоевградчанин Владо Донков – Кучето, който тези дни бе обявен отново за публична продан. 7 шивашки цеха в Пиринско са обект на продажба, както и цял апартаментен комплекс „Нарцис“ в Разлог се продава с първоначална цена, от която да тръгне търгът 1, 6 млн. лв.

Цех за преработка на мрамор в санданското село Лешница също от днес е в ръцете на съдия изпълнител. Бизнесът фалира, а богаташите се превръщат в бивши. Къде потънаха парите?, е въпросът, който изниква. Старите паралии нямат ресурс да запазят имотите си, нови богаташи не се раждат. Така, че списъкът с публичните продажби набъбва всеки ден, но сделки няма.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене