Благоевградски музиканти със заявка „Можем да представяме България на световно ниво!”

Бившата солистка на Биг- бенд Анелия Никова (Anneli) и Кирил Начев (Mr.Ki), са двама колоритни солисти родени в Благоевград, които се събират и предизвикват фурор извън пределите на България. Намираме ги в екзотично кътче в Южна Турция,където в момента прекарват лятото си по рок-клубове и големи сцени. Казват,че за тях сцената е живот, а „България на световно ниво” не е невъзможно! Двамата вече са готови със своят най- нов проек.

Той се ражда първоначално с рекламна цел, но след записите на седем световни хита, като кавър версии, откриват че са пречупили тези парчета по уникален начин и със свой стил. Само за няколко дни се реализира и видео, което в момента е едно от най-разпостраняваните извън пределите на България. Двамата работят дълги години като солисти на групи. Първоначално не вярват, че събрани заедно може да се стиковат и допълнят.

Аннели казва-„За да бъде малко по-простичко обяснено,използвам един пример-Майкъл Бубле.Той пречупи през своя стил много парчета,всеки може да разпознае,че това обаче е той,неговите версии често са по-добрия избор.Така и ние направихме с тези седем песни,важно е да не бъдат авторски,важно е хората да ги познават първо от оригиналния изпълнител,след това,когато чуят нашия почерк,казват-о,това е много по-добре от оригиналния вариант.Това е направено в България,сериозно ли?Това е всичко!”

В основата на проекта се крие много сериозна заявка.Всичко е записвано в България!”Няколко дни търсихме къде да запишем идеите си,накрая просто се сетих за екипа,който работи за „Шоуто на Слави”,свързах се и на следващия ден цяла нощ записвахме в БТВ,заедно с един от тонрежисьорите от екипа,използвахме уникалните китари,с които разполагат,добавихме още Греч стил ,реално това,което публиката чува е записано с уникални и единствени по рода си инструменти.Беше забавно и доста тежичко за 8 часа да запишем всичко,но стана перфектно.

За видеото използвахме също студио,което е прекрасно,благодарим на момчетата,които се погрижиха и повярваха в идеята ни!Заявяваме,че имаме бази в България,отзивчиви,невероятни професионалисти,които правят записи и видеа ,много по-добри от подобни на други западни музиканти.

Почти цял месец ровим,за да намерим нещо подобно в интернет,оказва се,че продуктът,който създадохме в България е на светлинни години по-добър от този на канадци,англичани,австралийци.Това може само да ни радва и да се гордеем,с това което имаме в България.Следващата крачка беше да защитим направеното.Освен,че имаме бази на световно ниво,българските музиканти както виждаме по оценките на публиката,можем да бъдем много по-добри от далеч по-сериозно спонсорирани чужденци.

Това означава едно-България е на световно музикално ниво,нашите шоуа са истински концерти,всичко правим сами,подкрепата идва и се усеща,постерите,интереса,офертите за работа се увеличават.С няколко думи-няма невъзможни неща.Двама солисти музиканти заедно,колоритно представяне и същевременно може би новите звезди на световната сцена.

Горди сме с представянето на България навън,с гордост се представяме и когато изгледат видеото и ни чуят след това на живо всички досега са оставали с широко отворени усти и се питат как така се появихме пред тях…от България.Гордост е за нас,скоро ще започваме да включваме и авторска музика,но няма да наблягаме прекалено.Важно е че сме българи и заявката пред чужденците е много сериозна.Стискайте ни палци!”.

Проектът на двамата солисти под името Anneli & Ki Project има още идеи, които тепърва ще намерят реализация на световния музикален пазар.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене