Освободиха от ареста съпруга побойник от Яхиново, той твърди: Не съм я бил, падна от ябълката в двора

Пуснаха от ареста Антон Скоклев, който преди ден бе задържан за жестокия побой над съпругата си Любима Сотирова, която беше оперирана по спешност заради спукан далак и засегнат от побоя бял дроб.

Антон Скоклев изкара в ареста 24 часа. По време на разпита той заявил пред дознателя, че тъщата му лъже, че е пребил съпругата си, тя паднала от ябълката в двора, въпреки че децата им, които са на 6 и 7 години, са дали показания пред дознател в присъствието на представител на даржавната агенция „Закрила на детето“ и са разказали за грозната сцена, разиграла се между родителите им.

Още при задържането на 35-годишния А. Скоклев от полицията заявили на майката на битата Любима Сотирова, че няма свидетели на побоя и ще е трудно той да остане за по-дълго от 24 часа в ареста.

Силвия Овчарченска, която е председател на неправителствена организация за закрила на жени, пострадали от домашно насилие, заяви пред репортер на „Струма“: „Ако пострадалата потърси помощ, веднага ще откликнем. Ние не можем да търсим подложените на домашно насилие жени. Някои от тях не желаят да се афишират и ние не можем да направим нищо в такъв случай. Те стоят при съпрузите си и търпят насилието над тях“, заяви тя.

От хирургичното отделение вчера съобщиха, че състоянието на Л. Сотирова е стабилно. Няма опасност за живота й, но се налага дълго лечение.

Както „Струма“ писа, преди няколко дни в Яхиново 35-г. А. Скоклев преби съпругата си Любима Сотирова, спука далака й и засегна белия й дроб. Майката на две деца беше подложена на спешна животоспасяваща операция в хиругията на общинската болница в Дупница. Лекарите извадиха далака на битата жена и дренираха белия й дроб. http://struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене