ГРАДЪТ: Александра Самандова и Васил Марков спечелиха срещу Мариян Ловков и Павлин Прокопов първия за годината тенис турнир в Гоце Делчев

7121

Александра Самандова и Васил Марков спечелиха първия за годината турнир по тенис в Гоце Делчев, проведен на кортовете на ТК “Самандови” с награден фон, осигурен от бизнесмена Росен Думанов. Те успяха да завоюват купата в конкуренцията на още 9 двойки, разделени в две групи по 5 тима, достигайки без загубена среща до финалния мач. На него те срещнаха колоритния тенис дует Мариян Ловков и Павлин Прокопов. Играта вървеше гейм за гейм, но след няколко геймбола и две двойни грешки на противника, Александра Васил взеха аванс, а в следващия гейм успяха да спечелят и да затворят първия сет. Във втория сценарият се повтори като тук решителен се оказа петият гейм. При резултат 2:2 и предимство в тяхна полза, тандемът Ловков-Прокопов изпусна инициативата и загуби. След това двамата не бяха достатъчно съсредоточени, Не се противопоставиха на единствената дама в турнира Александра Самандова и партньора и Васил Марков, които безпроблемно стигнаха до успех с 6:2 и крайното 2:0 сета. За крайния изход на мача своето сериозно влияние оказа натрупаната умора у загубилите, след като няколко часа преди това изиграха изключително атрактивен двубой и постигна успех с 2:1 сета срещу не по-малко колоритните Димитър Самандов и Васил Даскалов.

6532

За доброто протичане на проявата своя принос даде младата надежда на ТК “Самандови” Златин Мингов, който респектира със своите отсъждания. В турнира в последния момент отпадна участието на бизнесмена Росен Думанов, който заради нелепа контузия не се пусна в надпреварата. Той обаче се зарече да се включи в есенното издание на надпреварата. Есенният турнир се очаква с интерес, след като юнското издание на надпреварата разшири географията си и в него взеха участие състезатели от София, Петрич и Банско. За тогава се очаква още по-сериозен брой тенисисти като още от сега има запитвания от любители на аристократичния спорт от Благоевград, Сандански и Пловдив.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене