Записването след първо класиране в ЮЗУ е в разгара си

ЮЗУЗаписването на новоприетите студенти след първо класиране в Югозападния университет „Неофит Рилски“ е в разгара си. Приетите в желаната специалност още на първо класиране ще могат да потвърдят мястото си до 16 юли.

Записването се извършва в Учебен корпус I на висшето училище. Комисията по записването на новите студенти ще работи и в събота, и в неделя, като през почивните дни работното време ще е намалено от 9:00 до 15:00 часа, а през делничните дни работното време е то 08:00 до 17:00 часа (между 12:00 и 13:00 часа обедна почивка).

При записването приетите студенти трябва да представят диплома за средно образование и  документ за платена такса за обучение за първи семестър. Кандидатите, които все още не са приети продължават участие в класиранията, без да е необходимо да подават допълнителни молби.

Записалите се студенти автоматично участват в следващи класирания. В случаите, когато студентът е удовлетворен от специалността, по която е приет, има право да подаде декларация за неучастие в по-нататъшно класиране.

Важно е да се знае, че прекласираните на по предни желания кандидати, при следващо класиране не подлежат на връщане в специалността, в която са били приети в предходните класирания.

Приетите кандидат-студенти, които не са спазили определените срокове за регистриране пред техническата комисия, губят правото да се обучават.

Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране.

Второ класиране ще излезе на 17 юли 2015 г. От 18 до 21 юли (включително), ще става записването след второ класиране.

На 22 юли ще излезе и трето класиране в ЮЗУ и от 23 до 27 юли приетите на тази фаза ще могат да се запишат да учат в най-големия ВУЗ в Югозапада.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене