Бившият директор на служба „Земеделие” в Петрич Антони Изгоренков сгази с АТВ 10-годишно дете, с опасност за живота е

156-01-02-Антони-Изгоренков.jpegАлкохолната проба на водача е отрицателна, момчето – едно на майка и на баща, лежи в „Пирогов” с тежка черепна травма

Ексдиректорът на Общинска служба „Земеделие” в Петрич и бивш активист на партия ГЕРБ в южния град Антони Изгоренков блъсна с АТВ-то си десетгодишно дете на улица в Петрич. Вследствие на удара момченцето е транспортирано по спешност в „Пирогов“ с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Инцидентът станал на улица „Отец Паисий“ в южния град. При ясно време и сух асфалтов път 54-годишният Антони Изгоренков блъснал с АТВ-то си внезапно изскочилото на пътното платно момченце. Състоянието на детето и към момента остава тежко, то е в състояние на кома, разкриха за в. „Вяра” сигурни източници. Момченцето е едно дете в семейстовото, родителите му са обикновени трудещи се хора, обясниха още те. Бащата на детето работи в Пътно управление – Петрич, а майката върти семейно барче. Те допълниха, че улицата, където е станало произшествието, е еднопосочна и от едната й страна постоянно има паркирани амтомобили, което пречи на видимостта на шофьорите. Много пъти по този повод от хората е сигнализирано и в общинската управа на Петрич, но за съжаление безрезултатно, жалват се живеещи на улица „Отец Паисий”.

На мястото на инцидента незабавно е извикан дежурен автопатрул на полицията и екип на спешна помощ в Петрич. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача на АТВ-то е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство. Близки до Антони Изгоренков уточниха пред наш репортер, че от близо две години той не е член на партията на Бойко Борисов в града. „Напусна по собствено желание преди време, към момента не сме чули да членува в друга партия или да е политически обвързан”, конкретизират те. Антони Изгоренков дълги години е бил член на общинското ръководство на политическа партия ГЕРБ в община Петрич. Завършил е стопанско управление в Югозападния университет “Неофит Рилски”. Трудовият му път, преди да седне на шефския стол, включва дългогодишен мениджърски опит в сферата на мебелното производство. Името му се свързва с добрите години на известното петричко предприятие „Явор” АД, където Изгоренков е бил един от водещите ръководни кадри. Последното му поприще, преди да бъде назначен на ключовия пост за петричкото земеделие, е частният бизнес, където през последните години е собственик и управител на фирма за производство на мебели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене