Най-върлата фенка на Пламен Галев – бабата джудже Василка Изкрова от Ресилово, издъхна на 82 г. от старост

156-01-08-1Василка – една от емблематичните баби джуджета за сапаревобанското село Ресилово, издъхна от старост. Вестта за кончината потвърди и кметицата Силвия Гладникова. Василка е починала на 82 години. Тя така и не успя да дочака своя идол Пламен Галев да се завърне в България. Бабките джуджета Василка и Лиляна (92 г.) боготворяха Братя Галеви. Те се хвлеха, че при всяка случайна среща бизнесмените им давали по 10 лв., дори искали да им осигурят и бунгало, но сестрите джуджета категорично откзали да се нанесат в него, защото били убедени, че там вече живеят таласъми.

156-01-08 за пренос vasilka_cigara_vestnik

Преди години Василка Изкрова, дочула, че любимият им спонсор Пламен Галев е видян в парк „Рила” и тичаше в еуфория из селото. Василка тогава сподели: „Без Пламен управниците ни забравиха, но сега той ще ни спаси да не умрем от глад. Наште пенсии са 120 лв., но ходихме със сестра ми да гласуваме за депутат, нави ни Данка от Самораново…”

156-01-08-256x261

Двете сестри станаха популярни с пиперливия си език и хулиганско държание. Те живееха при крайно бедни условия в Ресилово и бях известни с огромните се вересии в местния магазин.

Снимки:

1. По-голямата сестра Лиляна и починалата Василка (вдясно) боготворяха Пламен Галев

2. Василка Изкрова

3. Пламен Галев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене