Гоцеделчевецът Н. Биларев оглави „Напоителни системи” в Благоевград

Благоевградският клон на държавното дружество „Напоителни системи“ от вчера е с нов управител – Николай Биларев. Миналата седмица досегашният шеф Спас Лазаров-Паката, който преди години беше кмет на благоевградските села Обел и Клисура, е бил пенсиониран и от Министерството на земеделието веднага са оферирали Биларев за поста. По тази причина в петък му е бил последният работен ден в Разплащателна агенция на ДФЗ, където той работеше като старши експерт в отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане”.

Биларев е от Гоце Делчев, но от 2 г. живее в Благоевград.  Възпитаник на пловдивския Университет по хранителни технологии, специалност „Технология на тютюна и тютюневите изделия”, и на ЮЗУ, ”Счетоводство и контрол”, Николай Биларев гравитира около ГЕРБ и отдавна има началнически амбиции. През месец май бе кандидат за директор на ДФ „Земеделие“ в Благоевград наред с активистката на ГЕРБ Елена Ташкова и с червения общински съветник и племенник на екскмета на Сандански Андон Тотев – Младен Тимчев, но конкурсът бе спечелен от Тимчев и Биларев се размина с шефския кабинет. Година по-рано се пробва да стане директор на дирекция „Икономическо развитие“ в община Благоевград, но не бе допуснат до конкурса и мястото получи Гергана Муртова.

През 2020 г. пак по същия начин Биларев бе отстранен от надпреварата за началник на отдел „Руска федерация, страни от ОНД и Грузия“ към дирекция „Външноикономическо сътрудничество“ при Министерство на икономиката. Сега най-после „парашутът му се отвори“ в държавното „Напоителни системи“, което поради статута си на ЕАД не изисква конкурси за управители на различните си клонове по страната, които се назначават с договори за управление./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене