Цветан Цветанов представи кандидатите за кметове на ПП ГЕРБ в Благоевградска област

113352-GERB-kmetove-blagoevgrad-01

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ: Очакваме в Благоевград, Банско и Разлог победи на първи тур

В благоевградската зала „22 септември“ Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов представи официално кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ за общините в Благоевградска област. Пред кандидатите за кметове и представители на общинските структури на партията в Югозападна България Цветанов подчерта, че чака победа още на първи тур от кандидатите за кметове в Благоевград, Банско и Разлог. 

„Победата на първи тур ще даде мотивация и самочувствие на всички останали кметове, които отиват на втори тур. Знаете че целта която си поставяме е не да повторим резултата си от 2011 година, а да увеличим резултат си и от 94 кмета те да станат над 100“, каза Цветан Цветанов.

 

Именно градоначалникът на Благоевград Атанас Камбитов беше и първата кандидатура представена официално от Цветанов.

„Това е човекът който преобрази Благоевград в позитивен план. 2007 година той влезе в местния парламент. 2009 година беше депутат в 41 НС и опита, който натрупа там даде възможност, когато встъпи на кметския пост да заработи на максимално високи обороти.

Наско Камбитов е човека, който постигна резултат от над 60% на втори тур на изборите през 2011 година, сега молбата ми е да го направи на първи тур. На първи тур когато го направим, цялата администрация и всички тези които ще бъдат избрани за общински съветници ще могат да зопочнат веднага своята работа по новите цели и приоритети, които са свързани с новия финансов програмен период.“, каза още зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

 

По време на представянето на кандидатурите Цветанов даде за пример успешната работа на общинската администрация в Благоевград в лицето на кмета Атанас Камбитов и Общински съвет Благоевград, председателстван от Радослав Тасков.

„Когато ОбС подкрепя администрацията в разумните и важни решения, много по-бързо могат да се случат добрите политики, а не да бъдат отлагани във времето“, коментира Цветанов. 

 

Община Благоевград е една от малкото общини в страната, която завърши всички европроекти без 1 лв. санкция, подчерта градоначалникът Атанас Камбитов, който бе категоричен, че влиза със увереност и самочувствие в предизборната битка.

„Със самочувствието на един успешно реализиран мандат. Ако попитаме как се оценява един успешен мандат – най-обективният критерии са числата. За последните 4 години бюджетът на община Благоевград от  38 млн. лв. стана 59 млн. лв. В момента изпълняваме санирането, като след 3-4 месеца Благоевград ще бъде преобразен и тогава видимите резултати ще бъдат още по-видими. В момента по ОП „Региони в растеж“ 65 милиона лв. е изискването по ос 1 да предадем проекти, ние работим по проекти за 361 милиона лева.

За нас задачата в Благоевград е изборите да приключат на 25 октомври“, каза още Атанас Камбитов.

 

Кандидат за кмет в община Банско от ПП ГЕРБ е Георги Икономов.

„Убеден съм, че това, което постигна Жоро Икономов, може да бъде продължено и надградено, в отношение устойчивост и перспектива за развитието на Банско.

Икономов, Герчев и Камбитов – това са кметовете, които действително показаха европейска визия и това как можем да се възползваме от европейската солидарност“, каза още Цветан Цветанов.

 

Зам-председателят на ПП ГЕРБ представи и останалите кандидати за кметове на общини в област Благоевград.

Красимир Герчев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Разлог.

В община Белица за поста градоначалник ще се бори Иван Богданов, който е директор на ДГС „Белица“.

В Гоце Делчев депутатът Георги Андонов ще се изправи срещу Владимир Москов.

„2011 година той отново бе кандидат кмет за Гоце Делчев, като тогава 300 гласа на му достигнаха да победи Москов“, припомни Цветанов

В Гърмен Сергей Младенов, който работи в ДФ „Земеделие“ ще се опита да пробие монопола на ДПС в региона.

Най-младият кандидат кмет на община от региона ПП ГЕРБ издига в Община Кресна в лицето но 26-годишния Атанас Махлелиев.

В Петрич задачата да спечели изборите има Димитър Бръчков.

В Сандански депутатът Кирил Котев ще се бори за кметския стол.

Пламен Поюков е кандидат-кметът от ГЕРБ в община Сатовча, а в Симитли партията няма да издига свой кандидат, като ще подкрепи сегашния кмет Апостол Апостолов.

Ваня Илиева е кандидатът за кмет на Струмяни, а Ваня Гатдерова на Якоруда.

В община Хаджидимово кандидатът за градоначалник ще бъде обявен на по-късен етап. 

Слогана на кампанията на  ГЕРБ за местните избори на 25 октомври е ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене