Пиринските ДПС депутати с 3 законопроекта в първия ден на 43-ото НС

Untitled-1

Ил. Тодоров и съпартийците му от „Ата­ка“ поставиха в шах останалите парла­ментаристи за какво искат нулева данъчна ставка – за месни или местни продукти

Депутатът от ДПС в Бла­гоевградска област Алиосман Имамов, който в поне­делник бе избран за замес­тник-председател на Народ­ното събра­ние, влезе и в първата сфор­мирана парла­ментарна ко­мисия в 43-ото народно съб­рание. Тя е за изработване на проект на Правилника за организация- га и дейността на НС.

Междувременно още в първия ден от работата на новия парламекгг той внесе 3 законопроекта за измене­ние и допълнение на закони­те за гражданска регистра­ция, за съдебната власт и на Наказателния кодекс. Съав­тор с него е и бившият об­ластен управител Муса Па­лев, който влезе в 43-ото НС с преференция.

Това обаче е нищо в срав­нение със свръхактивността на колегата им от „Атака“ в Първи МИР Илиян Тодоров, чието име с вчерашна дата стои под Цели 24 законоп­роекта! Сред най-атрактив­ните от тях е предложението за 43% данък при чиста зап­лата над 3200 лева, премах­ване на плоския данък и връ­щане на прогресивно подо­ходно облагане с необлагаем минимум 4800 лева годиш­на данъчна основа, тоест при заплата до 400 лв. да не се удържат за пенсионно и здравно осигуряване. Тодо­ров предлага и промени в За­кона за ДДС, които предвиж­дат нулева ставка за учебни­ци, лекарства и „месни про­дукти“.

Депутати от други парла­ментарни групи вчера усиле­но коментираха, че явно Ил. Тодоров и другите атакисти – вносители на законопроек­та, са пропуснали часовете по граматика до „V клас, за­щото мотивът им към зако­нопроекта -„вносът на сто­ки от ЕС, Македония и Тур­ция налага дъмпинг в цени­те на българските произво­дители“, предполага, че са имали предвид нулеви став­ки не за месните, а за мес­тните продукти.

В първия парламентарен ден депутатът от БСП Кристиан Вигенин не внесе ни­какъв законопроект., но пък стана секретар на парла­ментарната група на черве­ните.

Останалите депутати от Пиринско още не са започ­нали активна законотворческа дейност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене