Бившият полицай Павел Христов лекува и храни десетки бездомни кучета в Благоевград

P.Hristov

Представете се на нашите читатели…
– Казвам се Павел Христов и живея в Благоевград от 40 години иначе съм от село Габрене, петричко. Там съм раснал до осми клас. След това дойдох да уча в строителния техникум. И така завърших техникума, изслужих си редовната военна служба в Петрич и после бях полицай дълги години до пенсионирането ми. По настояще съм пенсионер 12 -13 години и работя в една охранителна фирма.

От кога е любовта към кучетата?
– От малък. Аз от малък имах на родното ми село куче и от там.

Колко са кучетата за който се грижите?
– Ооо, не мога да кажа много са. Грижа се колкото и както мога. В моята кола винаги си нося храна за тех. Много ме боли така, като вида сгазено куче или коте. Но за това куче специално голямо благодаря на доктор Пелтекова. Отзова се веднага и с нейното любезно съдействие го излекувахме.

Какво му беше на кучето?
– Стафилококова инфекция имаше. Тя е много упорита болест и се лекува дълго време. Когато имаше възможност тя идваше и му биеше инжекции на кучето, а когато тя не можеше моята съпруга е медицинска сестра и тя му биеше инжекциите. Сега продължаваме с мехлем, защото по очичките има още белези от болестта. И предполагам, че ще се преборим. И искам да благодаря и на Роси, една моя съмишленичка и тя има куче и тя обича животинките и тя помогна финансово за лечението на моя приятел. Стафилококовата инфекция е излекувана, а това е на очите е конюнктивит Само това остана.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса /от 10 – до 16 юли 2015 г./

P.Hristov-3 P.Hristov-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене