ЧИТАТЕЛИТЕ АЛАРМИРАТ! Нурдане Мельова: „Булбанк“ банка ли са или рекетьори?!

париНа 12 юни наша редовна читателка ни изпрати писмо със следният текст:

Здравейте, пиша Ви за да се оплача от Вашия клон в град Гоце Делчев и се надявам да се вземат мер­ки и да не се РЕКЕТИРАТ повече хората.

Ето и случая по-подробно. На 29.04.2015 г. взех една пералня на лизинг. Догово­рът за стоков кредит номер 1834959 от дата 29.04.2015 г. с първоначална вноска от 299 лева и остатък за по­гасяване 300 лева за шест месеца. На 08.05.2015 г. в 15:09:52 часа (от този час е Вносната бележка) отидох в банката за да погася ця­лото задължение. Платих сумата от триста и три лева и двадесет и три стотинки, която ми беше написана от „служителка“ на листче, след като платих на касата, попитах това ли е всичко по процедурата за погасяване на стоковия кредит, откъде­

то ми отговориха, че е това. Пожелах лека работа на слу­жителките и си тръгнах. На 28.05.2015г. получавам тек­стово съобще­ние на мобил­ния си телефон, че на 01.06.2015 г. трябва да внеса 53.41 лева. Днес 12.06.2015г. в 14:37:29 (от този час е Вносната бележка) отивам да про­веря за какво е това съобще­ние, след като преди повече от месец аз съм погасила цяло­то си задължение. Установя­ва се, че служителката, коя­то ме е обслужвала тогава, не си е свършила работата. Името не мога да го назова, не обърнах внимание да го запомня тогава, но ми на­прави впечатление, че на табелата под името пишеше нещо от рода на „Стажант­ка“, „Обучаваща“ или нещо подобно, посочих и гише­то, на което бях обслужена. Това го казах днес в банката, те веднага разбраха за коя „служителка“ става въ­прос, но скриха „служителка­та“ и ме принудиха, все едно че аз съм служителката в банката и не знам как да си върша работата, за която по­лучавам голяма заплата (от клиентите на банката) и аз не съм си свършила работа­та както трябва, да заплатя още пет лева и четиридесет и осем стотинки допълни­телна ЛИХВА.

Питам риторично – КАК­ВО ПРАВИМ!!! Вие ре­кетьори ли сте или банка?

Има ли дискриминация от страна на Вашите служите­ли? Искрено се надявам да проверите този случай, да вземете мерки, виновните да бъдат наказани и да се следи как Вашите служите­ли си вършат работата, а не да чакат само да взимат за­плати.

Изпращам копие до все­кидневника на югозападна България – вестник Струма и югозападния таблоид Топ Преса и се надявам на ваша­та помощ и подкрепа, за да стане достояние този случай на обществеността, защото съм сигурна, че не съм само аз, има и други, но просто не искат да се занимават. Не става въпрос за колко пари, а за начина на работа на тази банка. Нека заедно да спрем Неспра­ведливостта на всички банки.

П. П. Ако на някой му е не­обходим някой от цитираните документи, да пише и веднага ще му ги изпра­тя.

12.06.2015 година

С уважение: Нурдане Мельова

с. Огняново, общ. Гърмен. обл. Благоевград

Впечатлени от остротата на написаното, ние от югоза­падния таблоид моментално поискахме думата на споме­натата банка и резултатите не закъсняха:

Уважаема г-жо Мельова, уважаеми медии,

Във връзка с Ваша жал­ба до УниКредит Булбанк АД, която ни изпратихте по електронната поща на 12.06.2015г., Ви уведомява­ме, че казусът бе детайлно разгледан от страна на бан­ката, в резултат на което Ви молим да имате предвид из­ложеното по-долу.

На 08.05.2015г. по сметка Ви е депозирана сума в раз­мер на 303.23 лв. с основа­ние вноска по кредит.

За да бъде изпълнено пълно пред­срочно по­гасяване по кредит, е необходимо освен оси­гуряване на дължимата към момента сума, да се депозира във филиала и Ис­кане за погасяването. Такъв документ не е наличен във филиал Гоце Делчев.

Въпреки гореизложеното, най-любезно Ви информира­ме, че с оглед повишаване на клиентската удовлетво­реност, както и възможност­та за ползотворно сътруд­ничество между страните занапред, ръководството на УниКредит Булбанк АД одо­бри да бъде възстановена внесената допълнително сума от 5,48 лв.

Със съдействието на ко­легите от филиал Гоце Дел­чев пълното погасяване е изпълнено на 12.06.2015г., а сумата от 5,48 лв. е възста­новена по сметка с IBAN № BG08UNCR70001520768157.

Надяваме се да сте удо­влетворена от решението на банката и Ви молим да прие­мете извинения за изпитано­то неудобство!

С уважение, Екип Централизирано упра­вление на оплакванията

Вестник „Топ ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене