ВНИМАНИЕ! Фондация в Дупница лъже, че събира пари за дете с церебрална парализа

пари

Фондация, събираща нере­гламентирано пари за дете, болно от це­ребрална парализа, е засечена на ул. „Николаевска“ в Дупница.

След проверка на слу­жителите от „Контрол- но звено“ към Община Дупница е установено, че същата е регистри­рана в Пловдив, но не може да упражнява такава дейност, ин­формират от пресцен­търа. Поискани са докумен­тите за осъществяването на

такава кампания, каквито обаче не са представени. На дупничани са предлагани дарителски билети на стойност 2 лева, които по думите на двамата пред­ставители – мъж и жена, отиват за лечение на дете.

Единственият документ, който е представен на про­веряващите, е удостоверение от Агенцията по вписвания, което дори е изтекло през миналата го­дина. Суми до 2 лева не се водят измама, като от Об­щина Дупни­ца приканват гражданите, когато имат желание да дарят такива средства от този вид „амбулантни спомосъществуватели“, да искат представяне на документи. Най-важният е договор с банка, съ­гласие или пълномощно, нотариално заверено от родителите на показваното дете, актуално удостовере­ние от Агенци­ята по вписва­ния.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене