Бъчварова: Разработеният за Гърмен план не се спазва

бъчварова

Неспособност или нежелание на местната власт да изпълнява правомощията си. Това обяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод действията на кмета на Гърмен Минка Капитанова. По думите й кметицата е „трудна за откриване“, информира  bTV.

Вчера бяха съборени първите четири незаконни къщи в ромския квартал „Кремиковци“

Анализ на МВР показва, че има намаляване на престъпността с около 10% и увеличаване на разкриваемостта с 5%. Данните са за първите пет месеца на тази година. Карта на престъпността сочи, че районите с най-голямо напрежение са Видин и Сливен. След тях се подреждат райони като Хасково, Плевен, Враца и Монтана.

След заседание на вътрешната комисия към парламента Бъчварова обясни пред журналисти, че това напрежение всъщност се поражда основно от битовите престъпления. За предизборна цикличност обаче категоричен извод не може да бъде направен, коментира министърът.

По повод на искането на синдикатите в сектор „Сигурност” директорът на противопожарната служба Николай Николов да бъде освободен от поста си Румяна Бъчварова категорично отхвърли тази възможност и каза, че критиките към Николов са неоснователни в професионален план. Кадровите решения се взимат от министъра, а не от служителите, отговори Румяна Бъчварова на исканията на синдикатите.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене