Венцислав Донев: Няма вече ГЕРБ в Кресна

908a0c7203c04e982432e45acdbc642d

Няма вече структура на ГЕРБ в община Кресна, каза пред репортер на Pirinsko.com Венцислав Донев.

По думите му в община Кресна структурата на Политическа партия ГЕРБ е ”куха и няма електорална тежест сред местното население”. Обезличаването на общинската организация започва още след местните избори на 2007 год., когато общинският председател Георги Георгиев – „Белята“ взел еднолично решение да не се касират изборите за общински съветници.

„Подмяната на ГЕРБ в Кресна започна още през 2014 год. Учредители и радетели на партията бяха изолирани, след като в редиците бяха приети опоненти от предишните избори , които ни късаха плакатите в общината. Новоприетите членове в ГЕРБ – Кресна са известни с политическо номадство, като в тяхната автобиография влизат членство на БКП, БСП, ЛИДЕР и  АТАКА. Това са хора без морал чиято ,житейска философия е да са със силните на деня и да обслужват личните си интереси“, коментира Донев.

Според него сред активистите и симпатизантите на ГЕРБ в общината има възмущение, защото лидерът им и председател на ОбС-Кресна Георги Георгиев буди несистемно поведение при гласуване в общинския съвет на важни и значими въпроси за общината, като по свое усмотрение гласува и не се съобразява с позицията на общинските съветници от групата на ГЕРБ.

„Потресаващ бе и фактът, че на парламентарните избори през 2014 год., за председател на предизборният щаб на партията бе наложен бившият кмет на общината и съветник от АТАКА Валентин Стоичков. Като подчертавам, че той бе одобрен от областният координатор на партия ГЕРБ Даниела Савеклиева“ коментира още Донев.

Той не пропусна да подчертае, че в момента върви подписка, с която искат отстраняването на Георги Георгиев от председателския пост. Както и показа възмущение за това, че Народният представител и областен координатор не се отзовава на покана вече една година , за да обсъдили проблемите на партията в общината. Поредния шамар към редовите членове на ГЕРБ било задкулисното предложение и избиране на Атанас Махлелиев за кандидат-кмет на община Кресна на предстоящите избори през октомври.

„При тази патова ситуация, ако изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ потвърди кандидатурата на Атанас Махлелиев, пред нас редовите членове не остава друга възможност да издигнем друг кандидат за кмет алтернатива на тази несправедливост“, допълни Венцислав Донев.

pirinsko.com

Венцислав Донев: Няма вече ГЕРБ в Кресна снимка 1Венцислав Донев: Няма вече ГЕРБ в Кресна снимка 2Венцислав Донев: Няма вече ГЕРБ в Кресна снимка 3Венцислав Донев: Няма вече ГЕРБ в Кресна снимка 4

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене