Стартира заповедта за изменение на ПУП в танковото поделение за градски парк в Петрич, собственикът на СОД 2004 Е. Рибнишки отказва да продаде земята си

зам.-кмет Христо Георгиев

Зам. кметът на Петрич Христо Георгиев издаде заповед за допускане изготвянето на проект за изменение на ПУП в квартал 53 по плана на град Петрич. Това е районът на бившето танково поделение и попада в реалните граници на изграждането на бъдещия градски парк на Петрич. Фирма „СОД – 2004” на Емил Рибнишки, обаче има купен парцел там и не иска да го продаде на общината. Това парче земя от близо 6 декара граничи с МБАЛ и парцела на съдебната система в Петрич/ /.

Затова с настоящето обявление за отказа, парцелът остава без преобразуването си по градоустройствения план и на практика остава висящ. Другата земя, която бе предоставена от МВР за стопанисване от община Петрич в размер на 16 декара ще е преобразувана като градски парк.

Правоспособен проектант се е съобразил с отказа на община Петрич в частта, касаеща имот с идентификатор 56126. 603. 7740 от кадастралната карта на града по приложена скица –проект, която е неразделна част към отказа, защото управителят Емил Рибнишки не е намерен на посочения адрес на ул. ”Гоце Делчев“ в града.

В разговор с репортер на Struma.com, Рибнишки сподели, че обаче поясни, че няма да продаде земята на общината за нуждите за градски парк. Такова предложение имало преди години, на цената от 2 милиона лева се видяла много на представители на община Петрич и до сделка не се стигнало.

В. Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене